Головному центру з захисту від радіації – 30 років

Чернігівський обласний центр радіаційного захисту та оздоровлення населення відзначив 30-річчя з дня створення. Цей медичний заклад був і надалі залишатиметься головним медичним центром Чернігово-Сіверського краю з лікування та оздоровлення постраждалих від Чорнобильської катастрофи.

Чернігівщина – один з регіонів України, які найбільше зазнали радіаційного впливу через аварію на Чорнобильській АЕС, яка сталася 26 квітня 1986 року. Наша область – п'ята за чисельністю постраждалого населення після Київської, Рівненської, Житомирської та Волинської областей.

Чернігівський обласний центр радіаційного захисту та оздоровлення населення – спеціалізований медичний заклад третього рівня надання медичної допомоги, який забезпечує кваліфіковану стаціонарну та консультативну поліклінічну допомогу населенню. Всі скринінгові обстеження громадян, які на момент аварії на ЧАЕС були дітьми, щойно народились або навіть ще були в лоні матері теж проводять безкоштовно. Лікарі констатують: через отриману тридцять років тому радіацію сьогодні в Україні збільшується кількість онкологічних захворювань. Так, зараз на диспансерному обліку в закладі перебуває близько 66 тисяч осіб, серед яких більше 7 тисяч – ліквідатори та понад 8 тисяч дітей. І всі вони потребують постійної медичної і психологічної підтримки. Також у центрі проходять медичне обстеження та стаціонарне лікування учасники АТО, ООС та члени їх сімей.

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"