АКЦЕНТИ

Головна проблема – корупція

Боротьбу з корупцією і залучення інвестицій в економіку області назвав головними завданнями для місцевої влади новий голова облдержадміністрації Володимир Івашко.

Про це він сказав 7 квітня під час прес-конференції в приміщені облдержадміністрації.

«На мою думку, найвідчутнішою є проблема корупції, – зазначив Володимир Івашко. – В області є багато різних корупційних схем. Звертаюся за допомогою і до преси: викривайте їх».

Йшлося й про кадрові зміни. Є кандидатури на посади голів усіх 22-х районних державних адміністрацій.

Серед інвестиційних проектів, які нині впроваджуються, голова ОДА назвав об’єкт переробної промисловості в Прилуцькому районі та ферму в Козелецькому. Опрацьовуються пропозиції щодо майна і виробничих потужностей, що належали ПАТ «Чернігівське хімволокно». Влада обіцяє незабаром оприлюднити ці проекти.

Стосунки між Україною і Росією Володимир Івашко назвав як такі, що «відносно потеплішали». Проте підкреслив, що необхідно додатково шукати інші ринки збуту продукції підприємств області.

Також Володимир Івашко повідомив, що вже встановлені причетні до нічного малювання російських прапорів на пам’ятниках міста. «Вони з політичної сили, яка представлена в органах місцевої влади», – сказав він.

На запитання журналістів пан Івашко нерідко відповідав визнанням проблеми й обіцянкою розібратися. Це була його перша прес-конференція в статусі голови ОДА.

Марія САВІНА

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"