Додаток

до рішення 33 сесії Бобровицької

міської ради 8 скликання

від 22.02.2024 року _____-31/VIII

 

ГОЛОВІ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

СТЕФАНЧУКУ Р.О.

 

вул. Михайла Грушевського, 5, м. Київ, 01008

 

Депутатський запит

 

Шановний Руслане Олексійовичу!

 

Ми, депутати Бобровицької міської ради Чернігівської області, звертаємося до Вас із наступним питанням.

Народний депутат України Приходько Борис Вікторович, який є одним із лідерів політичної партії «Наш край», за якою тягнеться шлейф масового колабораціонізму та зрадництва, самоусунувся від виконання своїх депутатських обов’язків по 210 виборчому округу. У соціальних мережах постійно оприлюднюється його так звана діяльність. Так, Борис Приходько постійно бере участь у самопіарних акціях з відкриття різного роду об’єктів, до яких він не має жодного стосунку. Наприклад, Приходько брав участь у відкритті шкільного бомбосховища в селі Сираї Козелецької громади, яке було побудоване за кошти місцевого бюджету. Цю акцію він проводив, проігнорувавши чергове засідання Верховної Ради України, на якому розглядалися важливі законопроєкти, які стосувались бюджетів місцевих громад.

Аналогічно Борис Приходько брав участь у передачі автомобіля медикам міста Остер, який також був придбаний за кошти місцевого бюджету. Роздавав велосипеди в селі Нова Басань працівникам соціальної сфери, які теж були придбані за кошти місцевого бюджету. Бобровицька громада також придбала недавно 10 велосипедів за кошти місцевого бюджету і роздала їх соціальним працівникам без «підтримки та сприяння нардепа Бориса Приходька». Купували такі велосипеди й раніше. І таких прикладів безліч. Ці та інші інформаційні публікації супроводжувалися фразами «за підтримки та сприяння народного депутата України Приходька», що є відвертою маніпуляцією суспільною думкою та введенням в оману громадян.

Крім того, Борис Приходько використовує дітей у своїх політичних цілях, грубо порушуючи частину 1 статті 6 Закону України «Про освіту» (принципами освітньої діяльності є невтручання політичних партій в освітній процес). Приходько займається ганебним самопіаром у закладах освіти, змушує дітей фотографуватись із політичною символікою, роздає дітям календарі, буклети, годівниці для птахів зі своїми портретами (фотодокази додаються). Така діяльність є неприпустимою, так як заклади освіти взагалі перебувають поза політикою.

Варто зазначити, що в період активної фази російської агресії Борис Приходько з незрозумілих причин був відсутній на Чернігівщині, залишив громадян сам-на сам з ворогом. За весь цей період він жодного разу не надав жодної допомоги, не виступив та не звернувся до виборців свого округу зі словами підтримки, перебуваючи у цей тяжкий для країни час у розважальному комплексі «Косино» Закарпатської області.

Окрім того, в грудні 2023 року Борис Приходько, подаючи численні депутатські запити, паралізував роботу Бобровицької міської ради, вимагаючи надання копій усіх рішень 31 сесії 8-го скликання (більше 1000 сторінок). Розцінюємо це як відверте зловживання правами народного депутата.

У зв’язку з вище викладеним просимо Вас повідомити депутатів Бобровицької міської ради Чернігівської області про таке:

1. Скільки разів депутат Верховної Ради України Приходько Борис Вікторович пропустив засідання Верховної Ради України та засідання комітетів.

2. Яку кількість законопроектів Борис Приходько подав особисто.

3. Скільки депутатом Приходьком залучено коштів на соціально-економічний розвиток 210 виборчого округу, зокрема на Бобровицьку територіальну громаду.

4. Просимо надати інформацію про кількість громадських приймалень народного депутата України Приходька Бориса Вікторовича та помічників-консультантів, зокрема залучених на громадських засадах, із зазначенням адрес та графіків прийому громадян.

5. Скільки коштів із державного бюджету України було виділено Борису Приходьку на виконання своїх депутатських повноважень за всю його каденцію та куди ці кошти були використані.

6. Чи перебував Борис Приходько в службових відрядженнях за кордон в період після 24 лютого 2022 року. Якщо так, то скільки разів, в які країни та з якою метою.

На підставі викладеного просимо вас доручити Комітету ВРУ з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України оцінити діяльність Бориса Приходька як народного депутата України та провести роз’яснювальну роботу та зобов’язати його належним чином використовувати свої депутатські повноваження.

З відкритих джерел інформації відомо, зокрема за версією Офісу Генерального прокурора, Борис Приходько обвинувачується за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України у привласненні коштів Державного аграрного фонду України в особливо великих розмірах – 2 млрд 69 млн грн. Зараз справа розглядається у Дарницькому районному суді міста Києва. У зв’язку з цим, враховуючи нагальну необхідність відбиття збройної агресії російської федерації та наявність відповідних коштів на рахунках Приходька, що свідчить з його декларацій, розраховуючи на залишки його хоч якоїсь моралі та честі, просимо переконати Бориса Вікторовича Приходька перерахувати викрадені кошти на потреби Збройних Сил України.

 

Додаток на 2 арк. в 1 прим.

 

Коломієць М.М., Дєдок М.В., Приходько Г.М.

 

 

Голові Верховної Ради України

Руслану Стефанчуку

вул. Михайла Грушевського, 5, м. Київ 01008

 

Григорій Войток

вул. Чернігівська, 34, м. Бобровиця

Ніжинського району

Чернігівської обл., 17400

 

Відкритий лист

 

Шановний Руслане Олексійовичу!

 

До редакції газети «Чернігівщина», в якій я позаштатно виконую роботу спеціального кореспондента, надійшов для публікації відкритий лист (депутатський запит) від депутатів Бобровицької міської ради Чернігівської області, адресований Вам. До листа докладена й копія рішення Бобровицької міської ради від 22.02.24 р. «Про запит депутатів Бобровицької міської ради до Голови Верховної Ради України Стефанчука Р.О.»

Мене зацікавив факт написання такого листа стосовно самоусунення від виконання депутатських обов’язків по 210 виборчому округу народного депутата Бориса Вікторовича Приходька, про його самопіарні акції в соцмережі й офіційних ЗМІ.

Я фаховий журналіст із більш як сорокарічним стажем, але чи не вперше побачив такий громадський контроль за бездіяльністю народного депутата. До того ж, я протягом восьми минулих років їздив на засідання Дарницького суду, трійка суддів якого без честі й совісті дотягли справу з розкрадання 2 мільярдів 68 мільйонів державно-народних грошей до закриття через «порушення строків досудового розслідування». Хоча перед цим прокурор Генеральної прокуратури доказово аргументував на судових засіданнях вину колишнього першого заступника голови Нацбанку Приходька і колишнього голови Аграрного фонду Кірюка в розкраданні державних мільярдів і запропонував для них по 12 років з конфіскацією. Проте двоє суддів прийняли свою незаконну ухвалу, захистивши підсудних від позбавлення волі і повернення державі народом зароблених мільярдів.

Київський апеляційний суд скасував незаконне рішення про закриття справи і відправив на новий розгляд. Бо й п’ятеро дорогих адвокатів протягом «законної» судової тяганини так і не надали суду аргументів для виправдання підсудних Бориса Приходька і Олександра Кірюка, проте й суд не добився повернення вкрадених мільярдних грошей, які зараз вкрай потрібні для ЗСУ, бо он навіть дітки змушені заробляти для допомоги ЗСУ на благодійних ярмарках, співами на вулицях тощо.

Пане Руслане Олексійовичу, як Вам, вченому юристу, голові «народного» парламенту, сидиться й працюється у високій залі з таким народним обранцем? Невже Ваше серце настільки кам’яне, що байдуже сприймає таке правосуддя, таку несправедливість, коли дітки по гривні збирають для армії, а зажерливі чиновники й депутати обкрадають державу мільярдами?

Я автор двох книг роману «Безбатченки», у третій книзі негативними літературними прототипами неодмінно будуть бориси приходьки та їхні правосудні й парламентські паскудні покровителі. Такі літературні прототипи є і в другій книзі. Літературний критик, кандидат педагогічних наук Ніна Головченко назвала їх «найпаскуднішою національною наволоччю» – байстрюками від влади.

Пане Руслане, незважаючи на Вашу велику зайнятість, все ж загляньте в історію колись «могутнього СРСР», зверніть увагу на долю партійно-державних вождів та їх спадкоємців. І запитайте своє серце, чию б долю Ви побажали собі? А скільки брехливо-зажерливих «патріотів» незалежної України історія вже змела у смітник? Невже ви, сучасні керманичі в команді з державними і політичними паскудами, серйозно вважаєте, що Господь обдарує вас земним і небесним раєм за таке ваше служіння державі й народу?

Ні, я не бажаю Вам і вашим рідним нещасної долі, а лише нагадую про народну мудрість: «Мудрість перемагає долю, тож щаслива чи не щаслива доля залежить від людини». Повчальними є й мудрі слова Еріха Ремарка: «Народитися дурнем не соромно, соромно вмирати дурнем».

Вибачте за такі нагадування Вам, Голові парламенту, але в ході своєї журналістської й літературної діяльності я проаналізував залишені сліди на землі багатьма місцевими і столичними партійними та державними лідерами, які пішли на той світ явно не почувши мудрість видатного письменника. А такі, як Приходько, відмахуються й від вчення древнього Піфагора: «З’їж одне зі смаком – і досить. Нема шкідливішого, як різне та без міри». Гляньте пильним оком у сесійну залу – скільки там «безмірних»? І тих, через зажерливу діяльність яких державні гроші осідають у приватних кишенях. Невже Ви цього не бачите? Не звертаєте уваги на народну мудрість: «Байдуже життя для будь-якої людини – це трагедія душі і передчасна смерть?»

Ще одне риторичне запитання до Вас: навіщо кандидати в депутати пишуть передвиборчі програми, і хто аналізує виконання цих програм? Чи хоч один депутат достроково склав повноваження через невиконання обіцяного перед виборцями і державою? А в тих обіцянках – і нові робочі місця, і розвиток міст та сіл, розвиток державної й місцевої економіки, покращення інфраструктури та життя виборців, зміцнення оборони держави… В одному піарному звіті написано, що Борис Приходько нібито сприяв отриманню на область аж 14 мільйонів гривень. Звісно, не з його кишені, а з бюджету…

І це не гра в передвиборчі обіцянки, які з першого депутатського скликання перетворилися в архівну макулатуру. Схаменіться й усвідомте, що захисники на фронті за клятвені обіцянки платять кров’ю і життям. А нардепи? Втім, приклади безвідповідальності за невиконання передвиборчих обіцянок започатковані ще першим Президентом України. Потім його наслідували наступники, кожен з яких посилював словесну боротьбу з корупцією та іншими безпорядками. До чого доборолися – результати пожинаємо, бо за тридцять з гаком років незалежності так і не змогли розбудувати вітчизняну економіку до такого високого рівня, який нам прогнозували світові економісти в 1991 році. І в цих «жнивах» «почесне» місце посідають ваші-наші парламентарії, які здебільшого довгими язиками стараються на оборону держави. Правда, є й вітчизняне економічне «досягнення»: за два роки війни значно побільшало доморослих мільйонерів, а державна скарбниця міліє й міліє… Чому? Ви краще за мене знаєте.

 

З повагою й певною надією на Вас Григорій ВОЙТОК, нагороджений «Золотою медаллю» і медаллю «За честь і патріотизм» української журналістики

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"