Герой України отримав найвищу ветеранську відзнаку

Генеральному директору найуспішнішого господарства Чернігівщини ТОВ «Земля і воля» Леоніду Яковишину днями вручили найвищу ветеранську відзнаку – «Почесний ветеран України». Аби передати нагороду, до Бобровиці завітав голова обласної організації ветеранів України в області Анатолій Москаленко. Зустріч   відбулася в щирій, теплій атмосфері.

За півстоліття трудового стажу Леоніду Григоровичу довелося пройти тернистий шлях, аби підняти з колін господарство, яке нині прославляє нашу область. В енергійного та невтомного керівника досить непроста, але достойна біографія. У свої поважні роки він і досі лишається завзятим та небайдужим до всього, що відбувається в нашій країні і, насамперед, на сільськогосподарській ниві.

«Леонід Григорович як ніхто інший заслуговує на цю відзнаку за свою багаторічну працю на благо українського народу та активну громадську діяльність, – відзначив очільник ветеранської організації області Анатолій Іванович Москаленко. – Це шанована людина, яку добре знають у нашій державі, тим більше на Чернігівщині. Сьогодні ми маємо честь присвоїти йому два звання – «Почесний ветеран України» та «Почесний ветеран Чернігівської області».

За словами 89-річного керівника обласної організації ветеранів та члена президії і ради організації ветеранів України Анатолія Москаленка, на Чернігівщині лише кілька людей удостоєні такої відзнаки.

«У нашій області звання «Почесний ветеран України» мають п’ять голів районних та міських ветеранських організацій. Тепер цей ряд поповнив сумлінний господарник Леонід Григорович. Ми сьогодні зустрілися вперше в житті, а здається, що знаємо один одного вже багато років. Знаєте, тут у вас неймовірно позитивна енергетика, – зізнається поважний гість. – Попереду  День Перемоги та 75-річчя визволення Чернігівщини від окупантів. Наша організація вже спланувала і узгодила заходи, які збираємося провести. Але захід на папері – це ще не захід. Куди не глянь – треба фінансова підтримка. Сьогодні Герой України сам запропонував спонсорську підтримку у розмірі ста тисяч гривень! Це людина, яка шанує ветеранів (не стримує сліз Анатолій Іванович, який і сам був учасником бойових дій Великої Вітчизняної війни, – Авт.). Ми добре знаємо, що Леонід Григорович підтримує учасників війни, котрі проживають на Бобровиччині, протягом багатьох років. І фінансами, і добрим словом. Що тут скажеш... Таких би людей побільше: мудрих, працьовитих та великодушних!».

Сніжана БОЖОК

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"