Герой навічно в пам’яті – на небі й на рідній землі

 

До Бобровицької громади знову долетіла сумна звістка: 6 січня 2024 року внаслідок ураження бойової машини з протитанкового ракетного комплексу противника загинув заступник командира бойової машини, стрілець, навідник оператора Грицюк Микола Миколайович.

Народився він 9 січня 1972 року в селі Селець Дубровицького району Рівненської області. Після закінчення 9 класу в школі рідного села, вивчився на столяра в Дубровицькому ПРУ №6. З липня 1990-го по липень 1992-го років проходив строкову службу, після звільнення в запас працював на підприємствах Рівненської області. Потім доля привела Миколу Грицюка в Бобровицю, де він зустрів дружину і знайшов постійну роботу механізатора в ТОВ «Земля і воля».

Та почалося повномасштабне вторгнення російських окупантів на українські землі. На початку липня 2022 року столяр-механізатор пішов захищати Вітчизну, пересівши з мирного потужного трактора на бойову машину. При виконанні бойового завдання в ході великих бойових дій в районі населеного пункту Роботине Запорізької області воїн героїчно загинув.

У вівторок, 6 лютого, на центральній площі Бобровиці відбувся траурний мітинг «Вічна пам'ять героям», зібралося багато побратимів, колег, друзів, знайомих і просто місцевих жителів, щоб провести Героя останньою земною дорогою на вічний спокій. Перед домовиною мужнього воїна стали навколінці, оскільки саме таке доземне шанування заслужив відважний воїн на полі смертельної битви.

У траурному слові перший заступник міського голови Володимир Данішевський висловив щире співчуття рідним воїна, наголосивши, що боєць Микола Грицюк загинув за мир, свободу і спокій українського народу, зокрема й жителів Бобровицької громади. Тож пам'ять про нього назавжди залишиться в наших серцях.

Промовець назвав Миколу Миколайовича земляком, бо він назавжди вже залишиться для Бобровиччини відважним земляком, хоч народився на далекій від Чернігівщини Рівненщині.

Начальник першого відділу Ніжинського районного ТЦК та СП, підполковник Андрій В’ялий у своєму виступі назвав героїчного солдата Миколу Грицюка незламним, мужнім воїном, котрий в останні смертельні хвилини запеклого бою проявив самовіддану стійкість і синівську відданість Батьківщині й своєму народу. Тож пам'ять про такого воїна золотими літерами буде вписана в історію рідного краю і всієї Вітчизни.

Представник громади Володимир Данішевський і представник захисників Андрій В’ялий розділили біль з рідними від непоправної втрати й пообіцяли не залишати їх без належної підтримки. Фінансову допомогу надало ТОВ «Земля і воля».

Гіркими сльозами вмивалися над труною воїна-Героя дружина Тамара Анатоліївна Грицюк, сестри Людмила і Раїса – вони приїхали на похорон брата з рідного селища Дубровиці.

З ними сумували всі присутні на траурному мітингу й бажали про себе, щоб душа захисника Вітчизни знайшла вічний спокій, а Господь прийняв його душу там, де праведні спочивають.

Відспівав загиблого героя на місцевому кладовищі благочинний Бобровицького округу, настоятель Свято-Успенського храму протоієрей Тарас Явдощак. Поховали воїна з усіма воєнними почестями.

 

Григорій ВОЙТОК

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"