Газету «Чернігівщина» нагородила

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення


 

До редакції газети «Чернігівщина» завітала представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ірина Сенченко. Пані Ірина сердечно, від усієї душі привітала колектив популярного обласного видання з професійним святом, цікаво поспілкувалася з працівниками газети та вручила високу нагороду – Почесну грамоту Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

 

Колектив газети «Чернігівщина: новини і оголошення» нагороджений за сумлінну працю, високий професіоналізм, особистий внесок у боротьбу проти військової агресії ворога та з нагоди професійного свята – Дня журналіста України.

Почесну грамоту підписала відома українська журналістка, державний і громадський діяч, голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим’юк.

З початку повномасштабної війни з проклятими російськими загарбниками «Чернігівщина» фактично стала фронтовою газетою. Щотижня на шпальтах газети «Чернігівщина постійно друкуються численні матеріали про оборону Чернігова, Придесення та України, про наших звитяжних бійців, волонтерів і спогади про окупацію. На основі усіх цих матеріалів створено й видано двотомник «Чернігів у вогні» (кожен том – по 600 сторінок), де також вміщено дуже багато унікальних фотографій про війну. Нині готується до друку вже третя важлива книжка. Це – спільний проект газети «Чернігівщина та ОК «Північ» ЗСУ.

Двотомник високо оцінили Герої України Валерій Залужний, Сергій Наєв, Дмитро Красильников, Леонід Хода та Олександр Слєсаренко, тисячі мужніх українських бійців, волонтерів, науковців, мешканців, сотні відомих українських і зарубіжних письменників, державних та громадських діячів. Двотомник урочисто вручений Президенту України Володимиру Зеленському.

Працівники «Чернігівщини» пережили шалені обстріли у рідному місті. А наш журналіст Віталій Назаренко зі зброєю в руках захищав Чернігів.

Також газета активно займається волонтерською діяльністю, постійно допомагає ЗСУ. За сприяння обласної газети «Чернігівщина», підрозділи ЗСУ отримали автомобілі, спорядження, тепловізори тощо.

П’ятеро працівників газети «Чернігівщина» одержали медалі «За службу та звитягу» від командувача Об’єднаних Сил ЗСУ, генерал-лейтенанта Сергія Наєва. Колектив газети нагороджений медаллю «Волонтерська доблесть» і Подякою від командувача ОК «Північ», Героя України, генерал-майора Дмитра Красильникова.  А редактор газети Сергій Дзюба отримав медаль «За сприяння ЗСУ» від міністра оборони України.

Співавтори двотомника «Чернігів у вогні» стали лауреатами престижних міжнародних премій імені Джека Лондона (США), Антуана де Сент-Екзюпері (Франція, м. Париж), Міжнародної премії миру (Німеччина – США), міжнародних премій імені Тараса Шевченка та Лесі Українки. Двотомник тричі став «Книгою року» – в рідному Чернігові і переміг у всеукраїнському та міжнародному конкурсах.

Генерали Валерій Залужний та Сергій Наєв розписалися на прапорі газети «Чернігівщина», де є автографи всіх бійців – героїв книжок «Чернігів у вогні». Також генерали поставили дарчі написи й автографи на обох книжках двотомника та перших сторінках газети «Чернігівщина». А командувач Об’єднаними Силами ЗСУ Сергій Наєв особисто приїздив до Чернігова на презентацію двотомника «Чернігів у вогні» в обласній раді. До речі, двотомник п’ять разів перевидавався на прохання читачів.

Щиро дякуємо Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення за вагому нагороду та високу оцінку нашої праці.

 

Сергій Дзюба,

редактор газети «Чернігівщина»

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"