Газ відключатимуть не тільки в Березній і Сновську

З четвертого червня в селищі Березна Менського району у зв’язку з підготовкою до опалювального сезону газівники відключили газопостачання на два тижні. Зранку люди спробували заблокувати роботу газівників, перекривши на деякий час дорогу через селище. Березнянці обурювалися такими намірами газівників: мовляв, у договорі із постачальником зазначено, що газ повинен надходити до їхніх осель безперебійно. Та все ж таки газ відключили і роботи почалися. В ПАТ «Чернігівгаз» закликають людей не перешкоджати їхній роботі, бо перевірка все одно відбудеться і тільки від жителів залежить, як довго вона триватиме.

У зв'язку з проведенням планових робіт по обстеженню газорозподільної системи населеного пункту і ремонтом обладнання на газопроводі середнього тиску, з 4 по 17 червня споживачам смт Березна відключено газопостачання. В цей час на підземних газопроводах, спорудах на них та на внутрішньобудинкових газопроводах побутових та комунально-побутових споживачів, розташованих у селищі, проводяться планові роботи з обстеження газопроводів та газового обладнання, а також ремонт обладнання на газопроводі середнього тиску. Ці заходи входять в план підготовки до опалювального сезону, щоб у зимовий період запобігти виникненню нещасних випадків та аварій на газорозподільних мережах регіону.

«Планові ремонтні роботи роблять постійно, людям потрібно це пережити, - каже фахівець зі зв’язків з громадськістю та пресою Наталія Свириденко. – 12-денний термін рахувався по максимуму. Якщо ж люди будуть сприяти, а не перешкоджати, не блокуватимуть роботи газівників, то газопостачання може бути відновлене набагато раніше. Та якщо будуть блокувати, то воно може значно розтягнутися в часі. Ми проводимо ці роботи в літній період, бо це найоптимальніший час, коли можна провести і ремонти, і обстеження. Необхідне обстеження всієї газової мережі, тому населення повинне впустити наших спеціалістів і забезпечити їм безперешкодний доступ до газових приладів і лічильників. Наголошую, що «Чернігівгаз» відповідає за безперебійне, безаварійне газопостачання наших споживачів. Ці роботи проводяться в рамках підготовки до опалювального сезону. І це не тільки Березна. До цього був Сновськ, Городня, Іванівка, Михайло-Коцюбинське. Протягом літа відключений від газу буде ще не один населений пункт. Ніжин будемо відключати повністю».

«Це не наша примха. У першу чергу це робиться для безпеки людей, – заявляє головний метролог ПАТ «Чернігівгаз» Ігор Швець. – Буде опалювальний сезон і якщо, не дай Бог, щось станеться, винуваті будемо ми. І є така тенденція: якщо населений пункт проти, то там точно є так звані «сторонні врізки»».

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"