Фальшивомонетники в Чернігові

За інформацією ГУ НП Чернігівської області, чернігівець прийшов до банківської установи, аби обміняти 1000 доларів США. При перевірці їх дійсності касир виявила підробку.

Зі слів власника фальшивок, долари він придбав у Чернігові в невідомої жінки під супермаркетом. Перед цим чоловік зареєструвався на офіційному сайті державної фінустанови та розмістив оголошення про намір купити 1000 доларів, вказавши прийнятний для нього курс. Невдовзі на оголошення відповіла жінка, яка запропонувала потрібну суму.

Продавець і покупець зустрілися біля торговельного закладу й провели обмін. Клієнт оглянув долари - вони виглядали як справжні і сумнівів не викликали. Підробка розкрилася лише в банку, куди чоловік прийшов їх міняти. Десять 100-доларових банкнот вилучені поліцією та направлені на експертизу.

Подібний випадок вже не перший в Чернігові. Місяць тому жертвою валютних аферистів став ще один чернігівець, який таким же чином купив 500 фальшивих доларів.

Слідчим відділом Чернігівського відділу поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 199 Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"