Дякуємо, «Залізний генерале»!


 

Автограф славетного полководця, Героя України, генерала Валерія Залужного на нашій збірці «Чернігів у вогні. Книга друга» посприяв у придбанні автомобіля та спорядження для бійця, який зараз звитяжно воює на Сході нашої держави.

 

У редакції газети «Чернігівщина» склалися прекрасні і дружні стосунки з тодішнім Головнокомандувачем Збройних Сил України, справді видатним генералом Валерієм Залужним. Валерій Федорович високо відгукнувся про наш двотомник «Чернігів у вогні» (спільний проект газети «Чернігівщина» та ОК «Північ»); із задоволенням розписався на прапорі газети «Чернігівщина», де зібрано автографи героїв обох книжок – оборонців Чернігова, Придесення та України; поставив дарчий напис і на першій сторінці нашої газети.

Завдяки його автографу, перша книжка «Чернігів у вогні. Зметем орду, відправимо до пекла!» була успішно продана на благодійному аукціоні, що допомогло придбати зручний вантажний мікроавтобус «OPEL Vivaro» для наших добрих друзів – танкового підрозділу «Кліщі», котрий самовіддано захищає тепер Україну на Куп’янському напрямку, одному з найгарячіших. Його відомий командир Дмитро Балабуха («Танкіст») – герой наших книжок.

А нещодавно автограф Валерія Залужного на другій книжці «Чернігів у вогні» посприяв у придбанні чудового автомобіля і спорядження для бійця Данила Корабельнікова, оператора БПЛА, який мужньо воює на Сході.

Саме з такою пропозицією до нашої газети «Чернігівщина» і звернувся відомий волонтер Олександр Щерба, з котрим ми успішно співробітничаємо. Олександр – родом із Чернігова.

Отож він і познайомив мене з волонтеркою Марією Корабельніковою та її братом Данилом.

Пані Марії – 27 років. Бакалавр Київського університету економіки за спеціальністю «журналістика». Вона працює у мережі кав’ярень «Комаріст» у Полтаві, посада – шеф-бариста. Повномасштабну війну зустріла в Києві, де займалася волонтерством разом із приятелями. З перших днів допомагала евакуйовувати поранених людей з усієї України: з Чернігівщини, Сумщини, Київщини, Харківщини, Донеччини, Луганщини, Запоріжжя, Херсонщини... Забезпечувала мешканців їжею, ліками…

З літа 2022-го Марія Корабельнікова почала займатися волонтерством особисто і допомагати, в основному ЗСУ. Адже військовими стали її рідний брат Данило (йому – 25 років, служить за контрактом), батько – Петро Костянтинович (він – мобілізований і зараз проходить навчання), родичі та друзі.

Тож Марія оголосила збір – автомобіль і спорядження для свого брата Данила, яких він конче потребує у зв’язку з бойовими завданнями. До збору долучився і волонтер Олександр Щерба. А ми на його прохання надали для цього збору нашу збірку «Чернігів у вогні. Книга друга» з автографом Героя України, генерала Валерія Залужного та ще один примірник книжки з моїм автографом і дарчим написом – редактора газети «Чернігівщина» і співавтора двотомника «Чернігів у вогні» та керівника цього резонансного, популярного проекту.

Отож тепер, коли цей важливий волонтерський збір успішно закінчено, нашу книгу «Чернігів у вогні» з автографом славетного «Залізного генерала» Валерія Залужного розіграють серед мешканців, котрі зробили донати від 300 гривень. А книжку з моїм автографом і дарчим написом отримає людина, яка зробила найбільший донат.

Повідомляємо, що автомобіль та частина спорядження – вже на фронті, у оператора БПЛА Данила Корабельнікова. Втім, самовіддані волонтери й не думають зупинятися на досягнутому. Тепер вони старанно збирають кошти на «мавіки» (квадрокоптери) для військових.

Що ж, щиро дякуємо нашому відважному бійцю, захиснику України – Данилу Корабельнікову, незламним волонтерам – Марії Корабельніковій та Олександру Щербі, всім талановитим, працелюбним працівникам популярної газети «Чернігівщина». Дякуємо і Вам, дорогий друже, «Залізний генерале», справжній Герою Валерію Залужний!

Адже спільними зусиллями зроблену ще одну дуже важливу, хорошу справу. Переможемо разом!!!

 

Сергій ДЗЮБА, редактор газети «Чернігівщина»

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"