"Доступні ліки" дуже затребувані



Минулого року на Чернігівщині за програмою реімбурсації «Доступні ліки» було погашено 344,9 тисячі рецептів на 418 лікарських засобів.

 

Найбільше рецептів — 227,6 тисячі (або 66% від загальної кількості) — для лікування серцево-судинних захворювань, ще 58,2 тисячі (або 17%) — цукрового  діабету II типу.
Українці мають можливість безкоштовно або з доплатою отримати лікарські засоби для лікування: серцево-судинних хвороб – 198; діабету ІІ типу –  51; профілактики інсультів та інфарктів –  27; бронхіальної астми – 16;
розладів психіки та поведінки –  30; епілепсії –  27; нецукрового діабету –  5.
«Доступні ліки» можна отримати лише за електронним рецептом. Відсутність мобільного телефону або невміння користуватись ним — не перепона. Пацієнти без мобільного телефону теж можуть отримати е-рецепт на «Доступні ліки» (як це зробити, можна дізнатися за посиланням).
Оскільки зараз багато вихідних, можна домовитися з лікарем, щоб він виписав новий е-рецепт дистанційно. Після того, як лікар випише рецепт, пацієнт отримає смс із номером рецепта і кодом підтвердження. Це дозволить, як зазвичай, отримати «Доступні ліки» в найближчій аптеці.
Новий рецепт на ті самі ліки лікар може виписати: не раніше ніж за 7 днів, якщо в попередньому е-рецепті був встановлений курс лікування від 21 дня; за 3 дні, якщо такий строк є меншим за 21 день.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"