Дошкільнята відтворили традиції Різдва


 

Напередодні Різдва гамірна ватага маленьких колядників дошкільного навчального закладу «Берізка», що в місті Ніжин, під керівництвом вихователів та завідувачки Наталії Примушко, вирішили відтворити традиції святкування найбільшого свята року – Різдва Христового. Перевдягнені, всі гуртом колядували, співали найкращих різдвяних пісень, готували і смакували святковою кутею. Малеча зарядила ніжинців енергією на цілий рік, надихнула на гарний святковий настрій.

 

«Неодмінною прикметою Різдвяних свят є прославлення народження Святого Дитяти, пошани до родини, яка збирається за одним столом, як і наші дошкільнята, що дочекалися спільної святкової вечері у садочку, – розповідає Наталія Примушко. – Святвечір, без сумніву, виховує у дітей щирі патріотичні почуття, єдність духовних устремлінь, прищеплює любов до народних звичаїв, національної культури українського народу».

Незвичайний Святковий Вертеп виготовила народна майстриня Світлана Старостенко, старанно вигаптувала найдрібніші деталі.

Шедеври зимових святок – колядки – звучали цього дня як ніколи урочисто зі світлими побажаннями здоров’я і добра. Гостинність українців завжди викликала захоплення і вдячність як вияв щедрості і взаєморозуміння.

«Ми сьогодні побували наче в казці, наче в ті часи стародавні, коли наші бабусі, прабабусі одягали хустинки, збиралися на вулицях і несли веселу коляду до кожної домівки, шануючи українські традиції», – захоплено відгукувалися ніжинці про маленьких відтворювачів великих звичаїв. У садочку на зіркову малечу чекав святковий стіл з кутею та смачним духмяним узваром.

На майбутнє традицію колядувати у дитячому садочку «Берізка» хочуть розвивати, доповнюючи віднайденими і призабутими обрядовими піснями.

 

Сніжана БОЖОК

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"