Допомога надійшла неочікувано

 

Пенсіонерка Марія Іванівна Теліга з Нової Басані осіннє похолодання зустріла тривожно: нічим топити пічку. І допомогти їй дровами нікому. Один син має інвалідність, а другого, Олександра, у квітні забрали до війська. Раніше частенько виходив на зв'язок, а останні два тижні не телефонує. Пенсіонерка почала розпитувати сусідів про ціну на дрова, і зрозуміла, що на її пенсію дров хіба на місяць вистачить, а треба ж на залишки пенсії щось із найнеобхідніших харчів купити. Бідкалася бабуся, молила Господа, щоб зима була тепла, а ще стягувала до свого ліжка різний одяг.

Розповіла про цю біду одній сусідці, і та порадила їй прочитати в газеті «Чернігівщина» про допомогу нужденним людям від товариства «Земля і воля». І пенсіонерка знайшла невеличку публікацію. Але у немічної жінки не було можливостей добратися в Бобровицю до контори господарства. Вона навіть по своєму селу рідко ходить. Але знайшлася ще одна добра людина, яка порадила Марії Іванівні написати листа з проханням про допомогу. І вона це зробила, хоч і не вірила,що хтось у конторі зверне увагу на її листа.

Як потім виявилося, звернули. Лист потрапив до рук виконавчому директору ТОВ «Земля і воля» Валентині Онисимівні Черняковій, і вона одразу доручила заступнику генерального директора, керівнику Новобасанського відділку Анатолію Хімічу негайно виконати прохання пенсіонерки, матері воїна. Працівники відділку привезли сухі дерева, попиляли й порубали їх, вийшов повний тракторний причеп. Коли його привезли на подвір’я пенсіонерки, вона була вражена. Щиро дякує і керівництву господарства, і працівникам, які виконали її прохання. Каже, що їй не вірилося, що так просто можна одержати допомогу від дуже зайнятих, але добродушних людей. Жінка дякує Господу, що такі ще є на землі.

 

Іван БАСАНСЬКИЙ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"