Дива не сталося…

Міністерство фінансів України пропонує зняти трансферти з об’єднаних територіальних громад, які пройшли процедуру об’єднання, але в яких через введення воєнного стану не відбулись вибори 23 грудня 2018 року. На Чернігівщині таких п’ять!

«Напрацьовано проект змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік», в якому запропоновано зняти відповідні бюджетні трансферти, – пояснює регіональний консультант з бюджетних питань Асоціації міст України Микола Силенко. – Таким чином, скоріше за все, Борзнянська, Новобілоуська, Киїнська, Озерянська і Хмільницька ОТГ Чернігівської області почнуть повноцінно функціонувати в новому статусі лише з 1 січня 2020 року».

Деякі експерти урядові ініціативи пов’язують з прийдешніми президентськими виборами, які мають відбутися вже у березні цього року.

«Ця пояснювальна записка – яскравий доказ того, що вибори в ОТГ не відбулися на замовлення Банкової, аби не псувати рейтинг БПП «Солідарність» перед президентськими виборами», – переконаний економічний експерт Сергій Соломаха.

Так чи інакше, запропоновані зміни мають пройти процедуру голосування в українському парламенті.

Віталій НАЗАРЕНКО

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"