Дитсадок на Корюківщині ремонтують вже майже 5 років

Козилівський дитсадок, можливо, увійде до окремої історії Корюківського району. Про нього багато говорять, пишуть, показують по всеукраїнських телеканалах. І це тому, що тут ремонтні роботи тривають з далекого 2009 року, та й досі дошкільний заклад не здано у дію.

За цей період витрачено великі кошти. Можливо б, він серед сільських дошкільних установ став найкращим за створеними умовами, гральними площадками. Проте, на жаль, не везе козилівчанам, а особливо батькам, дітлахи яких чекали-чекали садочка, та й повиростали…

- Нам його на початку грудня торік будівельники ТОВ «Белоктрис» (м. Бровари) залишили недобудованим, - говорить сільський голова Петро Рубець. – Ними була розкопана і розкрита теплотраса, до кінця не утеплена. Сказали, що воду з тепломережі злили, проте труби і батареї дещо роздуті. Видно, зливали, та не повністю. Невідомо нам і в якому стані котли у котельні.

Проходимо приміщенням. Голова невдоволено коментує далі, що сантехніка у головному корпусі, схоже, розморожена: унітази потріскалися, водопровідні поліпропіленові труби збільшилися у розмірі (підводи до умивальників). Як довідалися, обладнання на суму близько 180 тисяч не встановлено та ряд недоліків не ліквідовано, констатує сільський голова. На цей час протікає покрівля біля вентиляційних каналів, не замінено склопакети у віконних блоках, розірваний високовольтний підвідний кабель до садка та інше.

- Чому не освоїли усіх державних коштів?

- Розпорядником їх є обласне управління капітального будівництва, - знову говорить Петро Рубець. – Як мені пояснили, воно спрямувало у повному обсязі кошти підряднику, але останній, згідно з зобов’язанням, не виконав потрібний перелік робіт. Чи будуть вони здійснені у цьому році – мені невідомо. Проте, дуже б хотілося, щоб наші дітки уже в 2014 році займалися у дитячому садочку.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"