Діє 13 навчально-практичних центрів



13 січня в області з робочим візитом побувала  Ірина Шумік, директорка Директорату професійної освіти Міністерства освіти і науки України.

 

У ході зустрічі обговорено новації законопроєкту «Про професійну освіту», напрацювання та актуальні питання розвитку і реформування професійної освіти в регіоні. Також у рамках візиту Ірина Шумік відвідала Чернігівський професійний ліцей  залізничного транспорту та Чернігівський центр професійно-технічної освіти, де ознайомилася з матеріально-технічною базою та діяльністю Регіонального навчально-практичного центру електромонтажних технологій та відновлювальної енергетики і Навчально-практичного центру ресторанного сервісу.
Зараз в області створено та функціонує 13 навчально-практичних центрів. Із них за останні п’ять років завдяки державній інвестиції у 7,3 млн гривень із залученням коштів обласного бюджету, Чернігівської міської територіальної громади та власних надходжень закладів створено 6 таких центрів.
Ірина Шумік взяла участь у відкритті модернізованого навчально-практичного центру сучасних швейних технологій та дизайну «Імперія моди» на базі Чернігівського вищого професійного училища побутового обслуговування, який дооснащено новітнім обладнанням у рамках реалізації урядового рішення за рахунок коштів державної субвенції та сприяння Чернігівської міської територіальної громади.
Це сучасний навчальний підрозділ училища, де всі бажаючі матимуть змогу практично опановувати актуальні для ринку праці професійні кваліфікації швачки, кравця, закрійника, технолога швейного виробництва за новітніми технологіями у швейній промисловості з використанням сучасного обладнання, комп’ютерного програмного забезпечення САПР «Julivi», що сприятиме підвищенню якості підготовки висококваліфікованого кадрового потенціалу для регіональних потреб галузі та його подальшому працевлаштуванню. А це саме те, чого очікує від профтехосвіти роботодавець –якісно новий рівень у підготовці кадрів.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"