День українського козацтва відзначили спортивними досягненнями

На ініціативу Бобровицької козацької січі ознаменувати 14 жовтня демонстрацією сили і краси відгукнулися спортивні команди з Чернігівської, Полтавської, Сумської і Київської областей. Найбільше приїхало юних футболістів, причому не тільки хлопчиків, а й дівчаток.

Бобровицький головний стадіон майорів різнобарв’ям спортивних форм і вирував молодою спортивною енергією. Проходили змагання за розписаним розпорядком, але без зайвої адміністративної метушні, можна сказати, само організовано.

Ініціатор спортивного свята Олександр Ковшун – наказовий отаман Бобровицької козацької січі шкодував лише за одним –довелося відмовити на участь у змаганнях командам з віддалених областей, оскільки Бобровиця не готова була організувати їм ночівлю і гаряче харчування. Бо й не чекала, що відгукнеться стільки чужих бажаючих взяти участь у такому неофіційному спортивному святі. Тому організатори його прийшли до висновку: наступного року провести триденний козачий збір. Де приїжджих  розмістити і як організувати харчування – питання з питань, але попереду цілий рік для його вирішення. Хоча про Бобровиччину туристичну вже немало розтиражовано гарних картинок і закликів, але насправді навіть переночувати ніде  бажаним туристам.

Цьогорічне ж свято обійшло цю проблему. А щоб гості поїхали додому не голодні, бобровицькі козаки (не без допомоги козачок) зранку вже куховарили. Козацький куліш і шурпа вишли на славу.

Але це було потім, після справжніх спортивних баталій. І не лише на футбольному полі, а й за шаховими дошками та тенісними столами. Місцевий автоконструктор сподівався і на авто гонки, та колеги підвели.

Як і на кожних спортивних змаганнях були кращі, відзначені козацькими нагородами, але на такому святі немає переможених. Всі разом - юні й представники старших поколінь - створили на стадіоні прекрасне видовище, гідне тому, що колись організовували наші мужні пращури.

Окремі фото з цього свята можете побачити й на нашій фото сторінці «Мить: зупинись!»

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"