Чернігівська «Укрпошта» приймала нові автівки

11 червня в Чернігові обласна дирекція філії ПАТ «Укрпошта» на Красній площі урочисто презентувала частину свого нового автопарку : новенькі Renault DOKKER, Citroën та декілька великих вантажівок МАЗ. Це лише перша частина нового автопарку – до кінця літа керівництво обіцяє загалом 130 нових автівок.

Все це оновлення відбувається в рамках поштової реформи. Чернігівській області «пощастило» протестувати на собі цей пілотний проект ПАТ «Укрпошти». За словами його генерального директора Ігоря Смілянського, ми просто не розуміємо свого щастя, адже жителі нашого регіону першими відчують на собі покращення послуг «Укрпошти». І байдуже, що ціна цьому – десятки закритих відділень в селах та ще більше звільнених листонош.

«Ці автівки, які ви сьогодні бачите, – лише маленька частина майбутнього нового автопарку, – говорить Ігор Смілянський. – Вже до кінця літа Чернігівщина отримає 130 нових автівок, які поїдуть по селах. Це перша область, де ми починаємо впровадження цього проекту. Чому Чернігівщина? Тому що це друга в Україні за площею території область із найменшою щільністю населення. За нашим планом, в усіх селах Чернігівщини, де мешкає понад 2 тисячі населення, будуть облаштовані комп’ютеризовані відділення з інтернетом. Стосовно малих сіл ситуація неоднозначна, треба все прораховувати. Поки що опрацьовуємо маршрути, рахуємо, скільки там людей, скільки передплачують газет, скільки часу треба їхати до села. Вже виходячи з цих розрахунків будемо набирати людей. Треба реалізувати цей проект так, щоб дійсно відбулося покращення роботи».

Стосовно скорочення персоналу в селах поштові керівники запевняють, що питання ще не вирішене остаточно. Обіцяють лишати листонош в тих селах, де навантаження на них буде «того варте», а подекуди нібито запровадять комбінацію пересувних відділень і листонош.

Перше мобільне пересувне відділення «Укрпошти» на Чернігівщині вже вирушило в рейс – поки що лише ознайомлюватися з маршрутами.

«Стаціонарні відділення ще працюють в штатному режимі, пересувне ж буде поки лише знайомитися з маршрутами та селами, – повідомила голова Чернігівської дирекції «Укрпошти» Олена Дорошенко. – І вже в кінці літа ми матимемо повну картину, де і яке саме навантаження на листоношу».

Марія ПУЧИНЕЦЬ, фото автора

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"