Чернігівська міська рада повторила заяву облради

Чернігівська міська рада 30 січня під час пленарного засідання 37-ї сесії розглянула й ухвалила заяву щодо суспільно-політичної ситуації у країні. Така пропозиція надійшла за підписом всіх керівників депутатських фракцій.

Серед 41 присутнього у залі депутата жодного голосу проти не було. Заява була прийнята одноголосно. Вона практично повторює заяву Чернігівської обласної ради, прийняту на два дні раніше, під час позачергового засідання 28 січня.

Міські депутати перш за все засудили застосування сили. Вони закликають Президента України та Верховну Раду України скасувати поправки до законів, прийняті 16 січня, звільнити затриманих, повернутися до Конституції в редакції 2004 року та провести судову реформу із впровадженням інституту виборності суддів.

.

Заява Чернігівської міської ради
щодо суспільно-політичної ситуації в Україні

Ми, депутати Чернігівської міської ради, глибоко обурені застосуванням грубої фізичної сили до учасників мирних акцій протесту, яке відбувається в Україні в період з 30 листопада 2013 року і до сьогоднішнього дня.
В умовах жорсткого політичного протистояння пролилася кров у центрі столиці України, вже є загиблі, багато поранених і зниклих наших громадян.
В цих умовах ми, депутати Чернігівської міської ради, засуджуємо застосування сили, яке не вирішує питання, що підіймаються, а лише підвищує градус протистояння в суспільстві та закликаємо всі сторони конфлікту до стриманості, пошуку шляхів мирного врегулювання глибокої політичної кризи.
Для її подолання необхідно прийняти ефективні рішення, спрямовані на виконання волі народу, як головного носія влади в країні.
Звертаємося до Президента України зупинити насилля між протиборствуючими сторонами, зобов'язати працівників правоохоронних органів діяти виключно в межах правового поля.
Звертаємося до Президента України скасувати закони України, що обмежують конституційні права та свободи громадян, прийняті Верховною Радою України 16 січня 2014 року.
Закликаємо до звільнення заарештованих, затриманих активістів та учасників протестних акцій.
Звертаємося до Верховної Ради України повернутися до Конституції 2004 року, провести судову реформу та впровадити інститут виборності суддів.
Звертаємось до усіх працівників правоохоронних органів, Внутрішніх Військ та Збройних Сил діяти відповідно до даної народові України присяги.
Закликаємо всі політичні сили України, громадських діячів та громадян не порушувати Конституцію, не піддаватися на провокації, які ставлять під загрозу цілісність, суверенітет і незалежність нашої держави. Просимо виявити витримку, зваженість і мудрість в ім'я незалежності України, демократичного шляху її розвитку, дотримання прав і свобод людей.
Єдність нашої держави, гідне життя наших громадян варті того, щоб за це боротися в рамках законності та порядку.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"