Будні «Десни»

Футбольний клуб «Десна» проводить у Чернігові навчально-тренувальний збір. «На зборах перебуває 30 спортсменів, але в команді залишиться тільки 24 гравці, більше не буде», – сказав головний тренер Олександр Рябоконь. Колектив уже провів удома перший товариський поєдинок проти суперника по УПЛ – донецького «Олімпіка» і програв – 0:1.

Телеканали «Футбол 1» та «Футбол 2» і футбольний клуб «Десна» уклали угоду про співпрацю на сезон 2018/2019. Всі домашні матчі клубу в рамках української прем’єр-ліги глядачі зможуть побачити на цих телеканалах.

Виконком федерації футболу України визначив список стадіонів, на яких можна проводити матчі української прем’єр-ліги в сезоні 2018/2019. До таких віднесено і чернігівський стадіон імені Гагаріна, а також «Оболонь – Арена» (Київ), де в разі потреби гратиме домашні матчі «Десна». В.о. директора «Десни» Ігор Ушарук розповів про підготовку домашнього стадіону до першого домашнього матчу і УПЛ: «Буде використана одна трибуна, а «східна» відведена лише для ультрас «Десни». Тому що «Шахтар» (Донецьк) цей поєдинок проведе без своїх уболівальників». Відзначу, що під час літньої відпустки розпочата реконструкція «східної» трибуни. Для початку хочуть відремонтувати один сектор.

Талановитий вихованець чернігівського футболу Євген Беліч підписав свій перший професіональний контракт з «Десною». У гравця було декілька варіантів продовження кар’єри, в тому числі і за кордоном (ФК «Кельн»), але юний футболіст віддав перевагу рідному клубу. Євген уже приступив до тренувань з основною командою і після першого навчально-тренувального збору буде прийнято рішення, чи залишиться Беліч з першою командою, чи буде вести за собою дублюючий склад сіверян.

До команди влився і півзахисник Руслан Кисіль. Контракт з гравцем підписано на один рік. Цей гравець добре знайомий чернігівським уболівальникам, адже вже виступав в складі «Десни» на початку 2015 року, коли провів 27 матчів і забив три м’ячі. У 2016 році він грав у команді «Іллічівець» (Маріуполь) і допоміг колективу стати чемпіоном першої ліги. Перед стартом сезону 2017/2018 перейшов до складу «Олімпіка» (Донецьк).

Денис Галенков повернувся з оренди додому. Весняну частину сезону провів у Сумах і допоміг команді зберегти прописку у першій лізі. У Сумах був в оренді й Ілля Коваленко. Його визнали кращим гравцем команди. Надалі він на правах оренди проведе сезон 2018/2019 в «Інгульці» (Петрове). Іще на півроку продовжить угоду з клубом «Авангард» Ігор Кирієнко, який з лютого на правах оренди з «Десни» виступав у складі краматорської команди. Нападник провів 10 ігор, в яких забив три м’ячі.

 

Нелегка дорога до медалі

Відкритий турнір кубка Європи з боротьби дзюдо відбувся у словенському Подчетртеку. У першій сутичці Марія Буйок (вагова категорія до 52 кг) виграла у Діти Брюль із Нідерландів, яка у 2018-му вже має «срібло» травневого кубка Європи в Сараєво. А от здолати японку Нанамі Нагано не вдалось, і нашій спортсменці довелось торувати шлях до «бронзи». У зустрічі за медаль чернігівка виграла у німкені Сейжи Баллхаус, яка минулого року стала третьою на чемпіонаті Європи серед кадетів і першою на світовому форумі у цій же віковій категорії у командних змаганнях.

У розіграші кубка виступали іще дві чернігівки. Наталія Смаль (до 70 кг) зайняла п’яте місце, а Юлія Гребеножко (до 63 кг) – сьоме.

 

Добре налягали на педалі

Чемпіонат України з велоспорту-маутенбайку зібрав 16 команд з 10 областей. Команду Чернігівської області на трасах у Кропивницькому представляли 8 спортсменів КПНЗ ДЮСШ «Україна» чернігівської міської ради. Серед юніорів з великою перевагою переміг Андрій Пономар. Серед юнаків друге місце посів Денис Хотульов.

 

Ветеранський заплив

Чернігівський ветеранський клуб No Stars гідно виступив на чемпіонаті України з плавання в категорії «Мастерс». Його учасники на водних доріжках харківського басейну стали призерами майже у всіх вікових категоріях. Золотих медалей удостоїлись Сабіна Романова, Дарія Бондаренко, Юлія Добровольська, Станіслав Крот, Сергій Межерецький, Сергій Кукшин, інші. До речі, ще вагомішим виглядає список срібних та бронзових медалістів.

 

Переможний хід

Національна паралімпійська збірна з футболу серед спортсменів з наслідками дитячого церебрального паралічу стала першою на міжнародному турнірі в австрійському місті Лафамюнд. У ньому взяли участь команди Італії, Німеччини, Ірландії, Австрії та, звісно, України. За наших виступав Олег Лень з Прилук. Зараз він готується до чемпіонату Європи, що відбудеться з 22 липня по 6 серпня в Нідерландах.

 

Дружать з футболом

Завершився фінал чемпіонату України з футболу серед ветеранів ФСТ «Колос» АПК України, вік яких досяг 50-ти і більше років. На стадіоні в Очакові Миколаївської області збірна Чернігівщини лише у фіналі поступилась збірній Львівської області – 0:2 і здобула срібні медалі. Індивідуальними призами відзначені і кращі гравці сіверян – воротар Василь Подобєд і захисник Олександр Тавлуй.

 

Пройдено половину шляху

Учасники чемпіонату області з футболу першої ліги зіграли матчі першого кола. Вималювалась картина успішних команд і тих, хто опинився в кінці турнірної таблиці.

Результати матчів колективів північної зони: 3 тур. «Борзна» – «Бахмач» – 3:0, «Мена» – «Короп» – 1:2, «Урожай» (Сядрине) – «Авангард» (Мена) – 0:4. 4 тур. «Бахмач» – «Авангард» – 1:2, «Короп» – «Урожай» – 0:1, «Борзна» – «Мена» – 0:4. 5 тур. «Мена» – «Бахмач» – 3:0, «Урожай» – «Борзна» – 3:0.

Турнірна таблиця: «Мена» – 12 очок, «Короп» – 9, «Авангард» і «Урожай» – по 7, «Борзна» – 3, «Бахмач» – 1 очко.

Південна зона. 3 тур. ІМК (Носівка) – «Курінь» (Курінь) – 0:0, «Агротрейдер» (Ічня) – «Прогрес» (Остапівка) – 2:2, «Бобровиця» – «Кристал» (Носівка) – 1:4. 4 тур. «Курінь» – «Кристал» – 0:1, «Прогрес» – «Бобровиця» – 7:3, ІМК – «Агротрейдер» – 2:1. 5 тур. «Агротрейдер» – «Курінь» – 0:0, «Кристал» – «Прогрес» – 2:1, «Бобровиця» – ІМК – 2:1.

Турнірна таблиця: «Кристал» – 12 очок, «Курінь» – 8, ІМК – 7, «Агротрейдер» – 5, «Прогрес» – 4, «Бобровиця» – 3 очки.

Віктор БЕРЕГОВИЙ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"