Чернігівець збував зброю та наркотики


 

34-річного чернігівця, якого підозрюють у зберіганні та розповсюдженні зброї та наркотиків, затримали правоохоронці. Тепер йому загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Як йдеться у повідомленні поліції області, під час проведення обшуків у помешканнях, гаражі та автомобілі організатора та спільників поліцейські виявили та вилучили два кілограми рослинної речовини, схожої на канабіс, 15 грамів кристалоподібної речовини, схожої на солі "Альфа-PVP". Чоловіки планували продавати наркотики дрібними партіями "з рук в руки". Приблизна вартість наркотиків за цінами "чорного" ринку складає близько півмільйона гривень.
Також в ході обшуків поліцейські разом з працівниками СБУ виявили арсенал різних видів озброєння: гранатометний постріл "ВОГ" з вибуховою речовиною, порохові заряди до РПГ, два автомати з магазинами, гвинтівку "Мосіна", гладкоствольну мисливську рушницю, сім саморобних глушників, п’ять гранат із запалами та понад 700 набоїв різного калібру. Всю вилучену зброю та наркотики направили на експертизу. Організатора злочину затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України одразу після проведеного обшуку. Наразі він перебуває СІЗО.
Також чоловіку повідомили про підозру за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та за частиною 3 статті 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, в особливо великих розмірах). Санкція статті передбачає покарання — до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі триває досудове розслідування.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"