Бюджет Чернігова прийняли традиційно: краще поганий, аніж ніякого

Чернігівська міська рада під час пленарного засідання 37-ї сесії прийняла бюджет міста Чернігова на 2014 рік. Без жодного голосу проти.

Проект був підготовлений ударним темпом – за тиждень, адже контрольні показники Міністерства фінансів були доведені до міського бюджету лише 21 січня. Депутати відразу прийняли його за основу.

У питанні потреби прийняття бюджету політичні опоненти не сперечалися. Не лише з боку опозиції, а й від Ігоря Москаленка, голови постійної комісії міськради з питань соціально-економічного розвитку, фінансів та бюджету прозвучало визнання: бюджет поганий, грошей не вистачає.

Через недофінансування незахищених статей бюджету в 2013 році та непогашену заборгованість за минулий рік у році нинішньому доведеться «знайти» додаткові надходження до бюджету. Та все ж таки заплановано 10,3 мільйона гривень спрямувати на будівництво довгоочікуваного дитячого садочка на 280 місць у мікрорайоні Масани.

«На мою думку, краще жити з поганим бюджетом, аніж без нього», – підсумував свій виступ В’ячеслав Лебідь («Батьківщина»).

«Я дуже прошу прийняти цей бюджет. Ми повинні розрахуватися з боргами, у першу чергу, за минулий рік, вирішити питання з казначейством. Щоб усі бюджетники розуміли, що ми проживемо цей поточний рік не гірше, аніж минулий», – сказав Ігор Москаленко.

«Виходити на кінець року з незабезпеченістю заробітної плати, на жаль, це вже певна традиція з 2009 року», – зазначив після одностайного голосування міський голова Олександр Соколов.

Сергій СТУК, фото автора

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"