Біля Гірська орудували лісокради



У прикордонному районі на Сновщині виявлено незаконну порубку дерев


Пні берези і сосни звичайної виявлено на території Гірського старостинського округу Корюківського району, що відноситься до контрольваного прикордонного району області, екоінспекторами спільно з представниками прикордонного оперативно-розшукового відділу Чернігівського прикордонного загону під час проведення позапланового заходу державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог природоохоронного законодавства.
На місці події  встановлено, що порубку 38 дерев здійснено без  дозвільної документації, що є порушенням Лісового кодексу України і Закону України «Про рослинний світ». Також  запримічено, що на відстані близько 600 метрів від місця незаконної рубки на грунтовій дорозі знаходиться авто, в фургоні якого лежить деревина. Невідкладно викликано слідчо-оперативну групу. Транспортний засіб з деревиною правоохоронцями вилучено.
Інспекцією проведено розрахунок шкоди, заподіяної порушенням природоохоронного  законодавства, що становить понад 220 000 гривень.
З урахуванням особливостей місцевості, де сталася подія, усі матеріали по справі разом з заявою про вчинення злочину скеровано до Управління Служби безпеки України в Чернігівській області для проведення досудового розслідування за фактами, що мають ознаки злочину проти довкілля.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"