Більшості громадян субсидію на новий період призначать автоматично

Субсидію на неопалювальний період розраховуватимуть на основі доходів, отриманих у ІІІ-ІV кварталах 2018 року. Загалом правила призначення допомоги у сплаті комунальних платежів залишились незмінними, змінено лише алгоритм їх виплати.

Як повідомив директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Олег Русін, на  Чернігівщині на кінець квітня житлові субсидії отримували 180,2 тисячі домогосподарств. Середній розмір цієї державної допомоги за березень склав майже 1860 гривень, за квітень — більше 830 гривень.

Втім, автоматично субсидію перерахують не всім. Деяким категоріям громадян все-таки доведеться повторно звернутися із заявою та декларацією до територіального управління соцзахисту. Це орендарі житла, внутрішньо переміщені особи, а також домогосподарства, яким субсидію було призначено на фактичну кількість проживаючих (не на всіх зареєстрованих) та в складі яких є особи працездатного віку, котрі не мають доходів або ж доходи менші мінімальної заробітної плати. Мають звернутися і сім’ї, у складі яких відбулися зміни впродовж останнього року.

Святослав ЖОЛУДЬ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"