"Бикували" зі зброєю



У Чернігові шістьом військовим оголосили підозру. Вони погрожували поліцейським та стріляли у повітря.

 

Шістьох військовослужбовців з Чернігівщини підозрюють в збройному опорі працівникам поліції. Про це повідомляє Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України. За інформацією правоохоронців, патрульні зупинили 39-річного водія мотоциклу Honda з ознаками наркотичного сп’яніння. Згодом на це місце приїхали ще понад десять чоловіків, які почали перешкоджати роботі патрульних.
Невідомі намагалися фізично відтіснити поліцейських від водія-порушника та, привівши автоматичну зброю у бойову готовність, направили її у бік патрульних. При цьому невідомі висловлювали образи та погрожували вбити поліцейських. Для переконливості своїх намірів один із чоловіків здійснив кілька пострілів у повітря з автомата Калашнікова, а інший, блокуючи автівкою правоохоронців, наїхав поліцейському на ногу. Оперативники внутрішньої безпеки спільно зі слідчими чернігівської поліції встановили всіх учасників подій. Ними виявилися мешканці Чернігова, які перебували у складі одного з військових формувань.
Слідчий відділ Чернігівського РУП відкрив кримінальне провадження за ч. 2 ст. 342 ККУ (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, приватному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві, уповноваженій особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб). Шістьом фігурантам справи вже оголосили про підозру.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"