Бетонними плитами з прилуцьких доріг займається військова прокуртура

Не так давно наше видання повідомляло про інцидент у прилуцькому військовому містечку №12, де за вказівкою Міністерства оборони здійснювався демонтаж плит, якими вислані дороги мікрорайону. Працівники пояснювали свої дії тим, що аеродромні плити ПАГ числяться на балансі Міноборони. Однак, ті ж самі плити – тільки з визначенням «тверде покриття доріг» - у числі іншого майна у 2006 році були взяті й на баланс Прилук при передачі військового містечка у комунальну власність міста.

У червні поточного року прилуцькі депутати, занепокоєні вивезенням комунального майна та реагуючи на звернення жителів військового містечка, звернулися до вищих органів влади, правоохоронних органів, керівників Збройних Сил та Міноборони з тим, аби припинити незаконні дії щодо власності територіальної громади Прилук.

Як повідомив депутат від Партії Регіонів Олексій Гавриш, зараз це питання знаходиться на розгляді обласної військової прокуратури. Днями на адресу Прилуцької міської ради надійшли листи-відповіді від т.в.о. командувача Повітряних Сил Збройних Сил України С. Дроздова та першого заступника Міністра економічного розвитку і торгівлі України А. Максюти, в яких повідомляється, що дороги, з яких зняті плити, перебувають за межами території військового містечка. На даний час роботи з демонтажу плит призупинені. Для вирішення питання Чернігівська облдержадміністрація запропонувала утворити міжвідомчу комісію за учаастю фахівців Мінекономрозвитку, Міноборони, Фонду держмайна, Чернігівської ОДА, Прилуцької міськради та обласної військової прокуратури.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"