Агрохолдинг «Дружба-Нова» «продався» ще більшому холдингу – «Корнель».

Спочатку в «Економічній правді», а потім і на сайті Чернігівської «Хвилі Десни» з’явилось повідомлення про те, що мільярдер Андрій Варвський купує 70 відсотків агрохолдингу  «Дружба-Нова». У нового господаря є свій агрохолдинг «Корнель» з 330-ма тисячами гектарів землі, тепер його володіння розширяться ще на 110 тисяч гектарів.

Як відомо, у березні цього року Вищий адмінсуд позбавив депутатського повноваження Андрія Варвського, що поєднував обов’язки парламентарія і бізнесмена, статки якого оцінюються в мільярд доларів. Тепер він ще з більшим завзяттям взявся за розвиток своєї аграрної імперії. Невідомо тільки, чи для збільшення виробництва сільськогосподарської продукції, чи для продажу згодом свого розширеного холдингу ще багатшому мільярдеру, може, й з іноземним капіталом?

Засновник «Дружби-Нової» Сергій Гайдай», як повідомляють ЗМІ, не продав своєї частки в агрохолдингу і продовжує ним керувати. Видання «Економічна правда» оприлюднила й виручку проданого холдингу – 150 мільйонів доларів. Правда, ні Гайдай, ні Варвський  офіційно цього не підтвердили. Так же  ніхто у владних кабінетах не скаже,   що в Україні  продаються землі сільськогосподарського призначення, Верховна Рада  мораторій наклала… Але, напевно, в жодній іншій державі не існує стільки способів обманути закон, як в Україні. І в даному випадку не йде мова про продаж землі, мільярдер купив 70 відсотків холдингу, але чого вартий той холдинг без його 110 тисяч гектарів землі?

Господарі «Дружби-Нової» заробили не на власній, а на орендованій землі величезні мільйони. А що мають від цього власники тієї землі – селяни? Гарні бланки державних актів на землю, «окроплені» гарними обіцянками про райське життя в незалежній Україні?..   

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"