87 загиблих через удар по Десні



Після авіаудару по селищу Десна, завданого російською армією 17 травня, під уламками знайшли тіла 87 загиблих.

 

Президент Володимир Зеленський під час Всесвітнього економічного форуму в понеділок зазначив: "Сьогодні ми закінчили роботи на Десні. На жаль, статистика така: під уламками 87 жертв".
Отже, під завалами в обстріляному російськими ракетами селищі Десні на Чернігівщині загинули 87 людей. Це одна з найбільших одномоментних втрат України у цій війні, про які офіційно повідомляли керівники держави.
Раніше вже була інформація про десятки загиблих під час ударів по казармах у військових частинах у інших регіонах країни. Після цього військові та експерти говорили про необхідність змінити практику ночівлі військових у приміщеннях казарм. Однак, трагедія повторилася. Президент повідомив, що зараз щодня на війні гинуть 50-100 українських військових.
17 травня росіяни завдали ударів по кількох містечках, де розташовуються українські військові. Але удар по Десні виявився найкривавішим. Спочатку рятувальники повідомили, що через обстріл Десни загинули 8 людей, а 11 травмовані. За кілька днів влада заявила, що від обстрілу Десни загинули 11 людей, а 14 були поранені. Більше інформації з Десни не надходило, тому слова президента про 87 вбитих багатьох шокували.
В обстріляному селищі діє 169-й навчальний центр "Десна" імені князя Ярослава Мудрого. Він розташований неподалік межі Київської та Чернігівської областей. На самому початку російського вторгнення вже повідомляли про обстріли цього селища.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"