Золотий ювілей  Бобровицької школи мистецтв

Один з перших її викладачів Зіновій Фурманець похвалився, що у мистецькому закладі навчаються внуки тих, кого в 1965 році він навчав  музиці. Ще один ветеран піввікової школи Володимир Слива гордовито заявив, що то його колишня випускниця Валентина Ардамасова нині очолює школу мистецтв,  він  передав їй цю посаду в 1987 році, попрацювавши перед тим директором майже 13 років. Пишається Володимир Степанович й іншими своїми випускниками: Валентиною Ювженко, Інною Ярмоленко, Володимиром Терещенком, Аллою Терещенко та іншими, котрі  тепер працюють в рідній школі мистецтв. До речі, з 23 викладачів, 16 – одержали першу музичну освіту саме тут. В цілому ж Бобровицьку музичну школу (з 2003 року – школа мистецтв) закінчили більш як півтисячі обдарованих до прекрасного дітей. Не всі вони обрали професію музиканта, але серед них є й, наприклад, студенти Харківської і навіть Віденської (Австрія) консерваторій, ряду інших вузів з музичним профілем.

Приклади відданість обраному  фаху показують наставники районної школи мистецтв. Так, колишній викладач і директор Володимир Слива з дружиною, вчителем іноземної мови Надією Сергіївною організували при територіальному центрі управління праці і соцзахисту населення хор ветеранів, що брав участь у святкуванні ювілею школи мистецтв. Материною стежиною пішла Інна – дочка нинішнього директора Валентини Ардамасової, після здобуття професійної музичної освіти прийшла працювати в рідну школу, мати-директор гордиться її успіхами. Працюють тут й інші трудові династії, сімейні пари.

З 2003 року школа мистецтв значно розширила програму навчання діток, відкрила нові відділення, новачки швидко добились значних успіхів. Зокрема на базі хореографічного відділення створений танцювальний колектив, що виборов почесне звання зразкового.

Ювілей школи мистецтв святкували в районному будинку культури. Викладачі разом з учнями показували переповненій залі свою майстерність, що супроводжувалось тривалими оплесками. Звучали на сцені й святкові привітання ювілярам, керівники району і обласного управління культури нагородили директора і викладачів школи Почесними грамотами. Серед нагороджених - одна з перших викладачів, автор кількох пісень на слова місцевих поетів Зінаїда Гузій. Пише пісні й викладач Світлана Кабиш, вона теж тривалий час навчає діток музиці.

У привітаннях гостей недаремно прозвучала й така оцінка іменинникам: що викладачі, що їхні учні відповідають завданню школи – служать і вчаться прекрасному, бо й самі вони прекрасні.

 

                                                                              Григорій Загребля

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"