marg43le="line-height: 20.8px;">Жнива впевнено набирають обертів

 

Погожі дні дозволяють аграріям в повній мірі проводити жнивну кампанію. На збирання врожаю в ТОВ «Земля і воля» задіяна вся наявна зернозбиральна техніка. А це 40 сучасних комбайнів, 65  тракторів класу Джон Дір з автопотягами та  по пять КамАЗів і МАЗів з причепами, які забезпечують перевезення зерна з поля до сушарок. За світловий день сумлінним працівникам поля вдається намолотити десять тисяч тонн зерна! Стільки ж – пересушити і завантажити в елеватори.

Минулий тиждень у цьому збиральному марафоні став досить продуктивним.

«Збирання врожаю – це завжди приємна подія для кожного аграрія, - говорить перший заступник генерального директора ТОВ «Земля і воля» Василь Нестерук. – Жнива почали завчасно з Яготинського району. Там у нас 1150 гектарів. Потім обмолотили кукурудзу на полях Носівського відділення, де в деяких місцях царицю полів побив град. А з 27 вересня перейшли на центральну садибу, тобто приступили до збирання врожаю у Бобровицькому районі. Техніка задіяна вся. Цьогоріч наш транспортний парк поповнили десятьма тракторами та дванадцятьма комбайнами. Працюємо рекордними темпами. На сьогодні загалом прибрали 6800 гектарів і намолотили майже 70 тисяч тонн зерна. Урожаєм задоволені».

Всі структурні підрозділи в ТОВ «Земля і воля» працюють злагоджено. Працівників вчасно підвозять на роботу і розвозядь додому. Гарячими обідами, які смачно готують кухарі товариства, робітники поля теж забезпечені.

«З харчуванням проблем нема. Всі продукти власного виробництва. Овочі, м’ясо, навіть хліб свій випікаємо, - наголошує аграрій. - А ще крупи й макарони з власного заводу».

Товариство «Земля і воля» єдине в області господарство, яке повністю забезпечує себе насінням американських гібридів кукурудзи, що дає велику економію коштів.

«У нас чимала площа під насінницькими посівами. Тож цього року придбали ще один спеціальний комбайн білоруського виробництва для збирання батьківських форм. Збираємо в початках, доставляємо на власний насіннєвий завод, сушимо, чистимо, калібруємо. Для цього є спеціально обладнаний сучасний цех, де зерно сортують на п’ять фракцій, три з яких відбирають для насіння», - пояснює Василь Сергійович.

Слідом за жнивами йде збагачення поля мінеральними добривами. Тут у транспортному парку теж поповнення: десять нових білоруських розкидачів поживи. Добривами на наступний рік господарство забезпечене.

Перші результати урожайності та намолотів золотого зерна радують та дають надію на те, що жнива цьогоріч будуть рекордними.

 

Сніжана БОЖОК

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"