ЛИСТ

Заступнику голови Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Халімону Павлу Віталійовичу

 

Шановний Павле Віталійовичу!

До Вас звертається Леонід Григорович Яковишин, який за визначні особисті заслуги перед Українською державою у розвитку агропромислового комплексу, досягнення високих виробничих показників, багаторічну самовіддану працю заслужив звання Герой України, Народний депутат України І скликання, радник трьох Прем'єр-міністрів України, кандидат економічних наук, вчений-агроном, Генеральний директор надпотужного, авторитетного на всій території України і за її межами сільськогосподарського Товариства з обмеженою відповідальністю «Земля і Воля».

Виключні обставини змусили мене звернутись безпосередньо доКомітету з питань аграрної та земельної політики, зважаючи на повне небажання цілого державного органу в особі Державної архітектурно-будівельної служби виконувати свої обов’язки сумлінно, чесно, об’єктивно та справедливо.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Земля і Воля» постійно власними силами здійснює будівництво різних інфраструктурних об’єктів, кілометрів доріг, багатоквартирних житлових будинків для працівників нашого господарства та громади, тощо. Натомість, замість допомоги чи сприяння держави в даних питаннях, ми щоразу стикаємося  із найпотворнішими і наймерзеннішими проявами забюрократизованості державного апарату, здатного давати лише ганебні відписки та відмови. Кожне здійснюване нами будівництвосупроводжується нескінченною тяганиною, що вбиває будь-яке бажання робити щось корисне для рідної громади та держави. Численні скарги на свавілля чиновників супроводжують кожен об’єкт будівництва.

На даний момент Товариство з обмеженою відповідальністю «Земля і Воля» з метою підвищення ефективності виробництва має намір провести на території діючого зерносушильного комплексу реконструкцію напільних складів для зберігання зерна в промислові сталеві силоси по вул. Чернігівська, 58-а, 62-а в місті Бобровиця, Чернігівської області.

Повний пакет документів, необхідний для отримання дозволу на виконання будівельних робіт, було подано з дотриманням усіх вимог законодавства ще 17 липня 2020 року! Однак навіть цілого року нашому прогнилому, бездіяльному, хабарницькому та відверто ідіотському державному апарату не вистачило для того, щоб погодити дозвіл на будівництво важливого економіки району об’єкту. Важко навіть підрахувати, скільки недотримав місцевий бюджет громади в наслідок цієї злочинної бездіяльності, цього шкідницького саботажу вчинюваного збоку спеціалістів державної архітектурно-будівельної служби!

Звертаю Вашу увагу, що ми збираємось будувати не черговий торгово-розважальний центр, не дачу для свого відпочинку, не черговий МАФ. Ми маємо намір реконструювати стратегічно важливий не лише для області, а і для держави об’єкт, на якому мають зберігатись великі обсяги зерна. Це питання економічної безпеки держави!

Натомість нами отримано уже 4 відмови у наданні відповідного дозволу, кожна з яких за рівнем свого обгрунтуванняє більш ідіотською та недолугішою за попередню! Щоразу після усунення викладених інспекторами ДАБІ формальних зауважень, або ж надання нами пояснень щодо їх безпідставності, інспекцією нам ставляться новіпричини відмови, вимагаються документи, які є в матеріалах справи, тощо. Складається враження, що подані нами документи ніхто взагалі не читає перед тим, як надіслати чергову ідіотську відписку.  Відмови за нашою справою «штампуються» свавільно, лише з метою неправомірного затягування процесу отримання дозволу. Навіть більше, ДАБІперейшла всякі межі і стала ігнорувати заяви ТОВ «Земля і Воля», адже подані документи без жодних повідомлень чи інформації не розглядаються взагалі, не зважаючи на те, що строк розгляду поданих документів не може перевищувати 10 днів.

Уже більше, ніж рік (!!!) нам не дають розпочати реконструкцію відповідних агро-промислових об’єктів, які б мали підвищити ефективність аграрного виробництва, посилити економічну безпеку України та збільшити доходи громади. Що це, як не відвертий саботаж та робота на шкоду державі!!?? Невже на таке ставлення заслужили аграрії в Україні!?

Нам не просто натякають, нам прямим текстом повідомляють, що без «хабаря» наше питання не буде вирішене ніколи, навіть озвучують суми. Ми ж вкотре продовжуємо працювати і робити свою справу чесно – такі принципи маємо. Усе в нашій державі міняється, лиш корупція та невігластво чиновників лишається незмінним.

Скільки ще кіл цього бюрократичного пекла необхідно пройти для того, щоб зробити щось на користь держави та людей!? Чого варті обіцянки та розповіді очільників уряду та державних органів про європейське майбутнє України зі зрозумілими правилами та прозорими процедурами прийняття рішень, коли не покланявшись та не давши комусь «на лапу» роками не можна дочекатись елементарного дозволу на будівництво!? З такими підходами до роботи нам не місце в спільноті цивілізованих народів.

Тому, прошу Вас задіяти усі можливі інструменти та важелі впливузадля припинення цього корупційного свавілля, антидержавного саботажу та відсутності хоч якогось здорового глузду в діях Державної архітектурно-будівельної інспекції.

 

З повагою, Герой України Генеральний директор ТОВ «Земля і Воля» Л.Г. Яковишин

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"