Захистили людей, тварин і високовольтну лінію 

Натомість «захищені» в прокуратуру поскаржились

На видаленні аварійних дерев та парослі вздовж автодороги Бобровиця –Козелець і повітряної лінії електропередач 35 кВ( ПЛ-35 кВ) Бобровиця-Лукашівка-Петровське , проведення там благоустрою ТОВ «Земля і воля» залучило 226 працівників і два десятки різної техніки.  Обсяги робіт великі, ще й обмежені термінами виконання, зазначеними в дозволах (ордерах) на їх проведення. Тож для стимулювання працівників господарство виділило 151 тисячу гривень. І буквально на очах зарослі узбіччя автотраси перетворились на такі, що й око ваблять, і безпечні для транспортних засобів, їхніх пасажирів та тварин, що, буває, тут появляються. Ліквідована й загроза обриву високовольтних ліній електропередач в негоду.

Чогось подібного не спроможна виконати філія Бобровицького райавтодору (відсутні фінанси і належна техніка), а стосовно захисту ліній електропередач обов’язок покладається на власників земельних ділянок, кудою проходить  ті лінії. Орендує зазначену  землю ТОВ «Земля і воля». Тому саме до генерального директора цього господарства Леоніда Яковишина  звернувся офіційним листом головний інженер Південних високовольтних електричних мереж ПАТ «Чернігівобленерго» С.М.Клюшник  з проханням посприяти у вирішенні питання знесення дерев вздовж високовольтної повітряної лінії, оскільки ті дерева «старі, перерослі, мають нахил в сторону ПЛ, складають смертельну загрозу життю людей та тварин, тому потребують санітарної вирубки».

 На виконання цього завдання Бобровицька райдержадміністрація і Бобровицький райавтодор видали ТОВ «Земля і воля» відповідні ордери, і робота проводиться  вчасно, а головне – якісно. Великі кошти на це затрачені. Проте в Бобровиці знайшлися й такі «природолюби», що поскаржилися в правоохоронні органи на ТОВ «Земля і воля», мовляв, дерева і кущі нищать.    А що ті насадження несуть загрозу людям, тваринам і автомашинам – «борцю» за справедливість, видно, байдуже. Не йому ж звільняти  дорогу  від звалених дерев, ремонтувати порвані лінії електропередач, витягувати покалічених людей з розбитих автомашин! За прикладом не треба далеко ходити: за останні роки неодноразово була завалена деревами дорога між Марківцями-Петровським-Козельцем. Не говорячи вже про таку «дрібницю», як належний, європейський вигляд вздовж автошляхів. Порівняйте розчищені від порослі і старих дерев ділянки дороги від Бобровиці до Марківців з узбіччям автотраси Чернігів-Київ.  Передусім звертаюся до  «правдоборця». Хоча, вочевидь, це не його тема для «сигналу». В таких своє завдання: всім і скрізь гадючити.

 

                                            Григорій Загребля

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"