Цинічні справи у 210 виборчому окрузі   

 

25 серпня 2020 року в соцмережі зявилася інформація під заголовком «Добрі справи у 210 окрузі. В ній йшлося про те, що Бобровицький районний центр комплектування та соціальної підтримки (колишній райвійськкомат) одержав кольоровий принтер форматів А3 та А4. Допоміг із його придбанням народний депутат України Борис Приходько. До  нього звернулося керівництво терцентру з проханням допомогти з оргтехнікою. На фото зафіксований момент вручення тієї техніки помічницею нардепа Тетяною Олешко. Керував тоді територіальним  центром її чоловік Олег Олешко. 

На початку квітня цього року та благодійна «добра справа» обернулася в цинічну справу.   

 

Для довідки: Цинізм – нахабність, брутальна відвертість; нехтування нормами моралі.

 

Після того, як Олега Олешка звільнили з посади начальника першого відділу Ніжинського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, вслід за ним зникла й «благодійна допомога» від депутата Бориса Приходька. Співробітники терцентру розповіли, що за «благодійністю» приїздила помічниця нардепа, дружина Олега Олешка Тетяна Олешко. Пропали з приміщення колишнього військкомату й деякі «благодійні» меблі. Виявилося, що вони були, нібито, не благодійні, а власністю «благодійників», зданою в оренду Бобровицькому першому відділу Ніжинського територіального центру. Тепер співробітники цього відділу, який віднедавна очолює новий начальник Андрій Вялий, звернулися в товариство «Земля і воля», щоб допомогли меблями, може, й оргтехнікою.

Вони  вже розкусили «благодійності» від народного обранця Бориса  Приходька та його бобровицької команди.

Роботу ж Олега Олешка негативно оцінила група відповідальних керівників Бобровицької громади, яка звернулася листом до голови Чернігівської обласної адміністрації В’ячеслава Чауса і голови Ніжинської районної військової адміністрації Григорія Ковтуна. В посланні йшлося про «безвідповідальність, неадекватність та невідповідність зайнятої посади» начальника першого відділу Ніжинського територіального центру Олега Олешка.

Ще про одну «благодійність» варто нагадати. Перед новим роком приходькова команда кинулася прибирати до своїх рук «благодійність», надану нардепом Бобровицькій комунальній служби. Увесь склад Бобровицького суду підключили, оперативну групу поліції задіяли, щоб забрати в комунальників «жижевозку», укомплектовану бочкою комунгоспу. Люди хрестилися і плювалися від цього надважливого «резонансу». Тепер, у воєнне лихоліття, команда нардепа продемонструвала подвійний цинізм – залишила без так потрібної оргтехніки територіальний центр комплектування. Як це можна назвати? До речі, кілька одиниць дорогої техніки, мобілізованої Олешком у товаристві «Земля і воля», вже знищено в боях. А тут на благодійний принтер і якісь тумбочки зазіхнули…

 

Григорій Осовський 

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"