Президенту України

                                                                              Петру Порошенку

 

                      Шановний Петре Олексійовичу!

 

Звертаюся до вас уклінно: не допустіть, щоб на місце  голови Бобровицької райдержадміністрації Миколи Супруна, якого зараз судять за хабар, був призначений ще більший пройдисвіт  Олександр Приходько. Знаю, що його настирливо нав’язують вам народний депутат Олег Дмитренко і місцевий актив вашої партії. Той актив, при підтримці Миколи Рудьковського, був привів до влади   хабарника Супруна.  Потім із соціалістів перефарбувався в кольори вашої партії і на місцевих виборах забезпечив  «Солідарності» лише … третє місце. Натомість знову рветься вирішувати кадрове питання на шкоду району.

 Зрозумійте моє занепокоєння. У Бобровицькому районі я працюю з 1970 року на посаді директора двічі реформованого сільського господарства.  Наше ТОВ «Земля і воля» обробляє 32 тисячі гектарів землі, забезпечує найвищу в Чернігівській області зарплату майже півтори тисячі працівникам, на 70 відсотків формує бюджет району, щороку вкладає в розвиток виробництва і соціальної сфери до 150 мільйонів власних грошей, навіть житло будуємо  до 20 квартир щороку. Мені вже 76,  і ніяких владних портфелів не потрібно ні мені, ні моїм помічникам. Я хочу одного: щоб нашим районом керували не корупціонери-мерзотники, а нормальні державники.

Бо хто  такий Олександр Приходько? Керував невеликим приміським приватним сільгосппідприємством (1,5 тисячі га), обманним шляхом уклав з власниками землі договори оренди аж на 25 років, і відразу ж продав корпоративні права іншому орендарю. Одержані   майже півмільйона доларів заховав у один з Прибалтійських банків, звісно, не заплативши й гривні податку. Зараз цією справою займаються правоохоронні органи.

Приходько двічі балотувався на міського голову, але виборці за нього не проголосували.   Зате  «крутія» підтримує районний актив вашої партії. Очолює той актив головний лікар району Тодоріко, що був активістом у Народному Русі, СДПУ(о), Демократичному Союзі, «Нашій Україні», Соціалістичній партії. Цих партій немає, а  Тодоріко є, займається прибутковим аптечним і торгівельним бізнесом, пристав до вашої  - БПП. Погана прикмета , Петре Олексійовичу…

На останніх парламентських виборах команда Тодоріка разом з головою РДА Супруном піарили Дмитренка цинічною брехнею про «грандіозні» новобудови, витративши  до півмільйона виборчих гривень тільки на  виготовлення нереальних проектів.  Дмитренка обрали  депутатом, бо виборці вже не хотіли бачити Рудьковського, а розрекламовані новобудови залишилися на папері, бо на їхнє  спорудження ніде не передбачено й гривні, а потрібно десятки мільйонів. Де їх узяти? Ще й об’єкти не першочергового значення.

Вдумайтеся, наш Президенте, - люди останні копійки жертвують на армію, ремонт шкіл,  дитячих садків, лікарень, є пенсіонери без шматка хліба, а районні активісти вашої партії смітять, що в їхні кишені не влазить, сотнями тисяч гривень на виготовлення міфічних проектів.  Якого б походження не були ті гроші, вони зароблені в Україні. Сумніваюсь, що з них податки заплачені.

Сподіваюся, Петре Олексійовичу, на  виважену позицію вашої Адміністрації  в цьому кадровому питанні.

 Також звертаю вашу увагу на те, що правоохоронні органи чомусь   не цікавляться  тіньовою схемою перепродажу корпоративних прав на оренду земельних паїв. А там – мільярди крутяться, яких так не вистачає державному бюджету!   

 

           З повагою Леонід Яковишин, Герой України, генеральний директор ТОВ «Земля і воля»

 

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"