Поліцейські станції відкрили у селах Кобижча і Піски Бобровицької ОТГ


Облаштувало приміщення для роботи дільничних і їхніх помічників товариство «Земля і воля». В урочистому відкритті станцій взяв участь генеральний директор господарства, Герой України Леонід Яковишин, який пообіцяв начальнику Головного управління Національної поліції в Чернігівській області Володимиру Нідзельському, що це тільки початок, «Земля і воля» допоможе відремонтувати і меблями забезпечити такі поліцейські станції ще в трьох старостинських округах. Дільничні і їхні помічники будуть забезпечені житлом на їхніх дільницях. Для оперативної роботи поліцейські одержать автомашини від ТОВ «Земля і воля», голова Бобровицької об’єднаної громади Тетяна Ковчежнюк пообіцяла забезпечити транспорт пальним.

 

Начальник обласної поліції Володимир Нідзельський пообіцяв керівнику господарства Леоніду Яковишину і керівництву громади й старостинських округів, що поліцейські в селах громади будуть на зв’язку з людьми 24 години на добу. Для цього наказав їм, щоб номери їхніх телефонів були у кожній хаті. Також пояснив, що поліцейські поки що працюватимуть у статусі дільничних інспекторів, а потім, коли покажуть результати своєї роботи і ці результати сприймуть громадяни, поліцейських направлять на спеціальні курси, їх перевірять на детекторі, й вони одержать статус офіцера громади.

Керівник Ніжинського відділку поліції, до якого входить Бобровицьке відділення, Володимир Духно наголосив, що в період випробувального терміну для майбутніх офіцерів громади він особисто і його заступники приїжджатимуть у села громади, спілкуватимуться з людьми, вивчатимуть їхні думки стосовно роботи дільничних та їхніх помічників, вестимуть прийом громадян, аналізуватимуть на місцях криміногенну ситуацію і вплив на неї поліцейських.

Генеральний директор ТОВ «Земля і воля» Леонід Яковишин належно сприйняв ці та інші запевнення керівників Чернігівської поліції, але на правах добросовісного платника податків і надавача допомоги поліцейським у реформуванні в громадах загострив увагу на великих проблемах. Передусім на розгул п’яних водіїв на дорогах, яких, на думку Леоніда Григоровича, за останні роки побільшало разів у п’ять-шість. Безкарно гайсають п’янюги й по нічній Бобровиці. На це зауваження начальник Головного управління Володимир Нідзельський відповів, що новий начальник Ніжинського відділку Володимир Духно веде рішучу боротьбу з цим злом: за кілька місяців цієї роботи адмінпротоколів на п’яних водіїв побільшало ушестеро, в тому числі й на «недоторканних». Він також пообіцяв, що черга дійшла і до бобровицьких «мажорів».

Висловив керівник успішного колективу занепокоєння незадовільною боротьбою поліцейських з наркоманією, передусім у Бобровиці і Кобижчі. Процвітає і шахрайство. У співпраці поліції з громадою можна покласти край будь-якому злу, перекрити будь-які злочинні потоки – наголосив успішний господарник. І очолюваний ним колектив не стоїть осторонь боротьби з криміналом. Але ініціатива має бути від поліції.

 

Григорій ОСОВСЬКИЙ

Відеосюжет

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"