Офіс реформ має результати: можна й весла сушити?

Створений в Чернігові регіональний Офіс реформ займається питаннями децентралізації влади, реформування органів місцевого самоврядування. Очолює цю тимчасову  структуру Ярослав Жиденко. Днями  на прес-конференції в обласній держадміністрації він інформував місцевих журналістів про перші позитивні результати впровадження реформ місцевого самоврядування: 6 громад надіслали до Чернігівської ОДА свої рішення про об’єднання громад, ще 12 – ініціюють процедуру об’єднання.

Тобто, важлива, широко розрекламована  справа має конкретні результати, тож 5 вересня можна й офіс закривати – планом передбачено? Та на думку директора Офісу, швидше всього, доведеться й далі працювати, роз’яснювати селянам і жителям невеликих міст важливість і  необхідність запущеного процесу.

Які ж стимули пропонуються для тих громад, що погодились  спільно жити однією  громадою? Область в цілому одержує 101 мільйон гривень з державного фонду регіонального розвитку, якщо затвердить перспективний план децентралізації.  Передбачене  додаткове   фінансування  для об’єднаних громад, мовляв, хто швидше об’єднається, той швидше й гроші матиме. Перед реформованими громадами відкриється доступ і до європейських грантів.

Грошовий стимул, виходить, як наживка, проте  на неї  не поспішають «клювати» наші знедолені села. В роботі  прес-конференції взяв участь експерт Офісу реформ Микола Силенко, що предметно вивчає причини зволікання громад в питаннях  реформ. Назвав кілька: побоювання людей, що позакриваються школи, дитячі садки, ФАПи і навіть церкви,  виникнуть складнощі в одержанні різних довідок, скоротяться  робочі місць для службовців тощо. Працівники Офісу реформ ( їх п’ятеро) регулярно виїжджають на місця і намагаються дохідливо роз’яснювати хибність таких думок і побоювань.

Втім, на фоні ось такої роботи  виникає запитання і до самих реформаторів: чи справді на найважливіші  питання реформування звернута їхня увага? Як відомо, головним завданням процесу об’єднання громад є створення самодостатніх (економічно і соціально)  громад, щоб вони могли забезпечувати роботу соціальних закладів,  створювати робочі місця, поліпшувати соціальний захист своїх громадян.  Інакше неминуче  збудеться  оте побоювання про закриття шкіл і медпунктів. Не даремно ж і  Київ радить починати процес створення об’єднаних громад, наприклад, зі спільних проектів, зокрема й з вирішення соціальних проблем, організації виробництв, надання побутових послуг, інших структур, що забезпечують  людей легальною  роботою і поповнюють бюджет.

Директор і експерт Офісу реформ назвали (на прохання журналіста) один перспективний план об’єднання громад, де присутній спільний проект (побудови і роботи мережі водопостачання), сказали також, що знають сільського голову, котрий обіцяє залучити в громаду трьох інвесторів.

А решта громад навколо чого будуть об’єднуватися? Спочатку область планувала створити з наявних 569 громад – 59 об’єднаних. В ході обговорення на місцях «низи» захотіли 81-ну. Таку кількість перспективних планів передали на погодження в Кабінет Міністрів, там погодили … 43, правда, процес триває. Видно, ті плани написані зі стелі, або в угоду чиїхось амбіцій.  

Зрозуміло, що п’ять працівників Офісу реформ не в спромозі створити 81 самодостатню громаду, та й не їхня то робота. В кожному районі є держадміністрація і районна рада з чималою армією чиновників. Але з інформації, що прозвучала на прес-конференції в ОДА,  напрошується висновок, що на місцях працюють передусім на гарну статистику, нею задовольняються й уповноважені реформатори. Чи зможуть новостворені об’єднані громади утримувати себе фінансово після завершення процесу децентралізації – питання зараз, видно, не на часі. Хіба що записано десь у плані теоретично. Та й самих громадян більше цікавить, як можна буде одержати довідку, ніж те, чи зароблятиме об’єднана громада гроші на школи і медпункти.  В такій недалекоглядності вина не стільки пересічних людей, як поводирів-реформаторів колишніх і нинішніх.  Це вони так керували і керують державою, що слова «реформи» і «демократія» в Україні стали  лайливими.

Від офісних реформаторів неодноразово звучала фраза, мовляв, то самі люди повинні вирішувати, з ким об’єднуватися, кого обирати головою чи старостою, які школи і ФАПи закривати, а які оптимізувати. Все ніби й правильно, так і повинно бути в цивілізованій державі. На жаль, Україна не така, в ній є кілька обставин:  свої ж, не окупаційні, керманичі довели простолюд до зубожіння, забили голови гарними лозунгами, налякали реформами і беззаконням, замазали очі євроінтеграцією, розчарували роботою старої-нової влади,  безконтрольними і безвідповідальними діями продовжують демонструвати, що народ для них – затурканий і продажній електорат. На фоні цього не перестають «ощасливлювати» у вічі: господар держави – народ. Навіть не задумуються над тим, що великий гріх беруть на себе, насміхаючись  над простолюдом, «покаліченим» ними  ж духовно і матеріально.  

 

                               Григорій Войток      

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"