Новий голова Бобровицької райдержадміністрації

Згідно з розпорядження Президента України Петра Порошенка за № 188 на цю посаду призначений Василь Кучерина.

Вчитайтеся в  його біографію з офіційного резюме.

Народився в 1969 році на Чернігівщині.

 В 2006 році закінчив Сумський національний аграрний університет і отримав повну вищу освіту за спеціальністю «Менеджмент організацій».

Трудову діяльність розпочав у 1986 році на Ніжинському механічному заводі, де працював токарем 3 розряду. З 1988 року по 1992 рік – навчання в Ніжинському технікумі механізації сільського господарства. З дипломом цього закладу в 1992 році був прийнятий на роботу в Бобровицьку райлікарню на посаду … інженера 1 категорії. В 2004 році був призначений директором Бобровицького ринку, і працював на цій посаді до 2013 року. Потім знову повернувся в Бобровицьку райлікарню, де був призначений заступником головного лікаря з … економічних питань.

З 2014 року – член партії Блоку Петра Порошенка «Солідарність».

Нагороджений грамотою обкому профспілки медичних працівників та грамотою Міністерства фізичної культури і спорту – за спортивні досягнення (грав за волейбольну команду «Медик»).

У розділі резюме «Додаткові відомості» написано: «Одружений, маю сина. Володію українською та російською мовами, без шкідливих звичок, досвід керівництва підприємством та колективом, порядність та наполегливість, здатність до навчання»

Розпорядження про призначення Кучерину Василя на посаду голови Бобровицької районної держадміністрації датоване 29 квітнем 2016 року. На перший погляд, нічого дивного немає в тому, що то був останній робочий день місяця. Але то «на перший погляд», а насправді та дата має вирішальне значення у працевлаштуванні  Кучерини на високу державну посаду. Бо з 1 травня 2016 року набув чинності новий Закон України «Про державну службу», у вимоги якого «не вписується» претендент з досвідом роботи інженера в лікарні і директора рейцентрівського  ринку.

Законом встановлені категорії посад державної служби, до категорії «А» віднесені посади голів місцевих державних адміністрацій. Вимого до них такі: загальний стаж роботи не менше семи років; досвід роботи на посадах державної служби категорій «А» чи «Б» або на посадах не нижче керівників структурних підрозділів в органах місцевого самоврядування, або досвід роботи на керівних посадах у відповідній сфері не менше як три роки; вільне володіння державною мовою, володіння іноземною мовою, яка є однією з офіційних мов Ради Європи,

Як видно з резюме Кучерини, він не відповідає   жодній  з цих обов’язкових вимог. Та  головний лікар Бобровицької райлікарні Федір Тодоріко зумів  «запропонувати»  свого вихованця  керівникові президентської парламентської фракції Юрію Луценку. Той і вирішив кадрове призначення Василя Кучерини на посаду голови райдержадміністрації.

У Бобровиці відомо, що Кучерина «опікується» й певним бізнесом. А як бути тепер?

А що думаєте ви – шановні читачі? Передусім стосовно такої кадрової політики? Скільки ще нового …  вона принесе  нашому суспільству і зокрема Бобровицькому району?

 

                           Степан Вернигора 

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"