Контрасти Нової Басані, що Претендує на центр об’єднаної громади

 

Євро-приміщення сільської ради

 

«Недоєвропизований» заклад громадського харчування над автотрасою Київ-Суми.

 

 

«Совдепівський», за кошти колишнього колгоспу «Дружба» побудований, дитячий садок, що в центрі села, і теж над автотрасою.

 

Давнє приміщення, при «совєтах» під будинок культури перевлаштоване, поступово розвалюється. Новий заклад культури великому селу, як кажуть, і не світить при нинішньому голові.

 

Новий парк, що над дорогою Нова Басань-Бобровиця, закладений після Майдану гідності. Якої гідності додає він майбутньому центру об’єднаної громади? Високі бур’яни й через дорогу від нового «парку».

 

Узбіччя дороги Нова Басань-Піски, вздовж якої поля любимого для сільського голови сільгосппідприємства. Ті чагарники беруть початок з околиці села.

 

З буряними на узбіччі цієї дороги бореться інше господарство, землі якого починаються далі від Нової Басані. Це господарство  до бюджету найбільше платить, робочих місць найбільше в районі створило, соціалкою предметно переймається, дороги ремонтує і узбіччя розчищає. Але новобасанський сільський голова явно недолюблює справжніх господарів в угоду іншим, що до його серця,видно, ближчі.

 

Репліка. На останній сходці села один депутат районної ради порадив сільському голові, щоб він своїми діями не зіштовхував лобами  керівництво двох основних сільгосппідприємств, що господарюють на новобасанських землях, а консолідував їх на вирішення соціальних проблем села. Справді, мудрі пращури давно примітили і нам передали: розумне телятко дві мамки ссе. А нерозумне і брикливе?.. Ще одне: новобасанський сільський голова донедавна активно підтримував свого часу  «розкручену» політичну силу і передусім колишнього лідера і нардепа від неї, навіть не звіряючи свої політичні  старання з існуючим законодавством.  Чому ж тепер не дружать з Новою Басанню та партія і її колишній депутат? І що  виграло село від  політичної активності керівника громади?  Про це краще знають самі новобасанці.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"