Кандидати на посаду голови Бобровицької громади багато обіцяють. Але чи зроблять те, що зробила і робить Бобровицька об’єднана громада на чолі з Тетяною Ковчежнюк?

 

Загальний бюджет громади в 2018 році – 209 мільйонів грн, в 2020 році очікується 2018 млн грн, але вже без інфраструктурної субвенції і значно зменшеної медичної субвенції. Урізану державну допомогу перекрили ТОВ «Земля і воля», ПП «Агропрогрес», ТОВ «Козацьке», СФГ «Вікторія».

 

Цього року зроблено поточний ремонт доріг по 17 вулицях Бобровиці. Ремонтувалися дороги в Кобижчанському, Свидовецькому, Ярославському, Старобасанському, Олександрівському, Рудьківському, Бригинцівському, Гаврилівському (Запоріжжя), Горбачівському, Петрівському та Сухинському старостинських округах. Відремонтували дорожнє покриття на вулиці Шевченка в Травкіному, під’їзні дороги до Макарівки і Вишневого. У Рудьківці і Кобижчі ремонтували дороги й «холодним асфальтом» на суму відповідно 200 і 60 тисяч гривень. Відремонтована дорога Бобровиця – Рудьківка – Сухиня, на що профінансовано майже 5 мільйонів гривень, а в самій Сухині – ямковий ремонт на 2,5 км, ґрунтово-щебневою сумішшю – на 1,5 км.

За кошти і бригадою ТОВ «Земля і воля» проведений ремонт доріг загального користування у напрямках Бобровиця – Бригинці, Бобровиця – Кобижча, Бобровиця – Марківці, Бобровиця – Піски, Бобровиця – Браниця. У Браниці ремонтують вуличні асфальтні покриття. У Кобижчі завершили такий ремонт по двох вулицях. Минулого року господарство побудувало нове асфальтне покриття на 6 кілометрах дороги до Марківців. Ямковий ремонт дороги до Нового Бикова і в самому селі Козацьке зробило ТОВ «Козацьке». Виконаний великий обсяг робіт з упорядкування узбіч. Приклад подає ТОВ «Земля і воля». За рахунок експлуатаційного утримання доріг місцевого значення проведено ямковий ремонт аварійної дороги загального користування Вороньки – Катеринівка – Олександрівка, Свидовець – Новий Биків, Піски – Соколівка. Виготовлена проектна документація на поточний ремонт дороги по вулиці Якова Рощепія в с. Осовець. До кінця року ремонтні роботи будуть виконані, як і на ділянці дороги Озеряни – Вороньки.

Побудовано та відновлено системи вуличного освітлення в селах Кобижча, Щаснівка, Наумівка, Осокорівка, Стара Басань, Озеряни, Горбачі, Піски.

На баланс об’єднаної громади передані 18 шкіл і 14 закладів дошкільної освіти. На їх утримання використовується половина місцевого бюджету. У школах організовується гаряче харчування, 1130 учнів харчуються безплатно. Для підвезення 341 учня віддалених сіл до базових шкіл задіяні 11 автобусів, до кінця року придбають ще два автобуси.

Здійснено реконструкцію: даху Кобижчанського закладу загальної середньої освіти I-III ступенів, системи газопостачання Бобровицького ліцею, Кобижчанського, Марковецького, Петрівського закладів середньої освіти. Проведено капітальний ремонт системи опалення Бобровицького ліцею, облаштовано внутрішні санвузли у 8 закладах середньої освіти, переобладнане приміщення під їдальню у Пісківському закладі загальної середньої освіти. Для дітей з особливими потребами відкрито Інклюзивно-ресурсний центр.

Великі кошти витрачено на дошкільну освіту: придбання матраців, ліжок, постільної білизни, морозильної камери, газового котла, метало пластикових дверей, посуду. Відкрито додаткові групи дошкільнят на 20 місць у селах Кобижча і Петрівка.

Відремонтовано спортивну залу в Бобровицькому ліцеї, до кінця року завершиться ремонт спортивної зали в Бобровицькій школі №1. Створено фізкультурно-спортивний комунальний заклад «Старт».

Відкритий сучасний центр надання адміністративних послуг.

Мережа медичних закладів ще не перейшла до громади, але прийнято 11 програм підтримки закладів охорони здоров’я та надання допомоги хворим.

На співфінансування з обласним бюджетом з міського бюджету перераховано 663 тисячі гривень на будівництво амбулаторії загальної практики сімейної медицини в с. Кобижча.

В 2018 році на утримання медичних закладів та зарплату працівників перераховано з міського бюджету 10 мільйонів 61 тисячу грн, в 2019 р. – 10 мільйонів 524 тисячі, в цьому році – вже майже 4 мільйони, до кінця року – ще 2,5 мільйона гривень. На допомогу в боротьбі з коронавірусом перераховано бюджетними організаціями 395 тисяч гривень.

 

Бобровицька ОТГ на 2021 рік планує:

– Будівництво резервних інженерних мереж для обслуговування очисних споруд.

– Капітальний ремонт мосту через річку Бистриця, головних площ у Бобровиці і Кобижчі.

– Відновлення вуличного освітлення в селах Козацьке, Кобижча, Ярославка, Піски, Петрівка, Марківці, Сухиня.

– Побудувати каток на центральному стадіоні в Бобровиці та багато іншого.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"