Герой і артист з Прилук стане зіркою Нового каналу

Про прилуцького рятувальника Вячеслава Алещенка в 2011 році дізналася вся Україна: під час гасіння пожежі у місцевій п’ятиповерхівці, ризикуючи власним життям, він врятував життя 17-річної  Каті Личман. Побачивши пожежу, мама дівчини прибігда до будинку та повідомила, що у квартирі залишилася донька. Пробираючись крізь їдкий дим, В’ячеслав знайшов Катю біля палаючої квартири, одягнув на неї свій апарат захисту, а сам взяв вологий рушник і дихаючи через нього, вивів дівчину з під’їзду на вулицю. За цей вчинок прилучанин був удостоєний звання лауреата всеукраїнської акції «Герой-рятувальник року-2010», має нагороду «За врятоване життя».

Відтоді він заслужено набув слави героя. Тепер же є всі підстави вірити, що до неї невдовзі додасться ще й слава артиста: заступник начальника загону – начальник 12 ДПРЧ (м. Прилуки) 3ДПРЗ У ДСНС України в Чернігівській області, майор служби цивільного захисту Вячеслав Алещенко  бере участь у зйомках нового шоу «Співай, якщо зможеш», яке 2 вересня стартує на Новому каналі.

 

Часу лишається тільки на пісню

Почалося все з того, що до Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Києві звернулися працівники Нового каналу з проханням допомогти їм знайти творчих людей, котрі мають хист до співу. Й телевізійникам рекомендували прилуцького майора. Адже в Державній служби України з надзвичайних ситуацій його добре знають: Вячеслав Володимирович співає під її прапором з 2002 року. За цей час встиг виступити на сценах багатьох українських міст, має дипломи переможця пісенних конкурсів, які проходили під егідою Міністерства надзвичайних ситуацій та державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Каже, любов до пісні – з ранньої юності. Ще старшокласником почав відвідувати заняття музичної студії під керівництвом прилуцького музиканта Сергія Петрика, де й навчився грати на гітарі і назавжди полюбив музику. Не розлучався з гітарою і під час навчання у Черкаському інституті пожежної безпеки. Саме там спробував писати перші пісні. «Про пожежників, - посміхається. - Закривалися з хлопцями в кубрику, брали гітару, пробували щось підбирати, складати, створювати...». Нехитра юнацька творчість вносила свіжий подих у важкі  будні. Вони у прилучанина й сьогодні непрості. Його робота небезпечна і відповідальна. Зізнається, що на жодне хобі часу не залишається. Крім, звісно, співу, який уже давно став частиною життя Вячеслава Алещенка. У його репертуарі – героїко-патріотичні й українські народні пісні, особливо ж полюбляє шансон. От і на кастингу нового шоу співав «Киевляночку» Гарика Кричевського. Як бачимо, виступив вдало.  Втім, каже, що вокальні дані не були визначальними: «Враховувалися і харизма, і загальний образ. Керівники проекту підбирали артиста, героя, людину з цікавою життєвою історією, про котру можна розповісти щось цікаве».

 

Спів з перешкодами і ...таємницями

За умовами проекту, його учасники не можуть розголошувати будь-які дані про події, що відбуваються на шоу «Співай, якщо зможеш» аж до завершення його трансляції по телебаченню. Відомо лише, що змагатимуться у ньому команди у складі двох українських зірок та одного аматорськиого артиста. Ведучими шоу стануть Дзідзьо і Альона Мусієнко.

«Дві команди, шість зірок, два учасники з народу і один приз. Перемагай і забирай свій куш. Однак є одна перешкода – сцена. Вона підступна й непередбачувана, всіляко заважає учасникам. Б’ється струмом, вибухає, йде з-під ніг... Одним словом, випробовує талант як може», - таким представляє глядачам проект сайт Нового каналу.

Втім, відомо, що наразі активно тривають зйомки «Співай, якщо зможеш», а про прилучанина вже відзнято презентаційний відеоролик з розповіддю про його професійну та творчу діяльність. Втім, навіть він сам того відео ще не бачив. Бо все, що стосується вересневого телешоу, утаємничено: «Ніхто з нас не знає до кінця, хто там бере участь, що там відбувається, у кого які випробування», - розповідає.

 

У разі перемоги дім буде з опаленням

Головний приз «Співай, якщо зможеш» – грошова винагорода у розмірі 40 тисяч гривень. Умовами передбачено, що переможець має витратити її на якийсь соціальний проект. Куди вкласти ці гроші, В’ячеслав  навіть не задумується. Каже, в Прилуках на вулиці Дружби Народів стоїть триповерховий будинок, в якому проживають колишні пожежники. Там досі немає належного опалення. У разі перемоги прилуцький рятувальник-пожежник у четвертому поколінні Алещенко усіляко сприятиме тому, щоб вирішити питання щодо опалення будинку, про нелегкі побутові умови якого знає не з чуток. Тож зараз всі жителі тієї триповерхівки, а ще родина та друзі учасника телешоу і навіть його маленькі син і донька вболівають за свою зірку та від щирого серця бажають перемоги.

Людмила СМИК.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"