Авіашоу, жінки з граблями та виступи з патріотичними піснями...

 

Соборний ярмарок в Козельці з кожним роком стає все більше схожим на масове театралізоване дійство з українськими піснями, танцями, жартами, розіграшами, пригощанням та народними гуляннями — такий собі карнавал. Цього ж року козельчани пішли далі і на відкритті ярмарку запропонували мешканцям районного центру та гостям переглянути справжнісіньке авіашоу. Сотні глядачів здивовано спостерігали за крутими віражами та слухали гул двох реактивних літаків, що проносилися просто над головою.

Не обійшлося і без поважних гостей. З вітальним словом до присутніх звернулися народний депутат Олег Купрієнко, заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, голови райдержадміністрацій із сусідніх Бобровицького й Носівського районів та далекого Новгород-Сіверського.

Неозброєним оком було помітно, що ярмарок із року в рік стає все масштабнішим, багатшим. До речі, традиція ярмаркування тут відродилася тринадцять років тому. Цьогоріч, здавалося, що відзначити День селища вийшов ледь не увесь Козелець. Долучилися до святкування й ветерани-визволителі, яких, на жаль, з кожним роком стає все менше. Для них грав духовий оркестр, адже всі ми добре розуміємо, що саме ці люди подарували нам з вами перепустку у майбутнє.

Найбільше вразив парад-демонстрація населених пунктів Козелеччини та установ, закладів, підприємств, що функціонують на території району. Танцювальні колективи, спортивні секції створили неймовірну святкову атмосферу, а сільські громади подарували справжнє театралізоване дійство, яке без сумніву можна назвати родзинкою Соборного ярмарку. Кожне село підготувало міні-виставу. До сліз насмішила і порадувала Булахівська сільська громада. Жінки так яскраво й оригінально запалювали, що гості заходу ледь стримувалися, аби не затанцювати разом з ними. Самобутніх неповторних артистів зі сцени на свої телефони знімали навіть посадовці.

На центральній площі та сусідніх вулицях розгорнулися цілі містечка. Гості свята мали нагоду ознайомитися з древніми ремеслами, придбати вироби народних умільців, сувеніри та картини, пізнати самобутність рідного краю.

Кожен учасник намагався представити свій населений пункт якнайкраще.

Гості Соборного ярмарку мали змогу побачити, як жили українці століття тому. Окрім експозиції «Світлиця України», дівчата з різних сіл району демонстрували старовинні українські народні вбрання. Деяким із них вже по сто п’ятдесят років. Словом, здивувати було чим. Цьогорічний ярмарок лишив по собі неперевершені емоції, враження, настрої та вдалі покупки.

 

                                                                                             Сніжана БОЖОК, фото автора 

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"