"Золота" рибка для браконьєрів



16 кілограмів незаконно виловленої риби обійдуться порушникам з Менщини майже у 150 тис. грн - по 2800 грн. з гаком - за одну рибину.

 

16 серпня 2022 року Чернігівським рибоохоронним патрулем в ході спільного рибоохоронного рейду з працівниками ГУНП у Чернігівській області на водоймах Корюківського району викрито грубе порушення Правил рибальства. На озері поблизу с. Максаки Менської громади двоє жителів м. Мена ловили рибу з гумового човна за допомогою сітки поріжної. В протизаконний спосіб порушники добули 16 кг риби: щука – 35 екз., карась сріблястий – 17 екз. та 1 екз. краснопірки. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 149 821 грн.

На місце вчинення правопорушення була викликана слідчо-оперативна група Корюківського РВП ГУНП у Чернігівській області. Нацполіцією відомості про вчинене правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. На порушників складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи будуть направлені до Менського районного суду для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Водні біоресурси, заборонене знаряддя лову та гумовий човен вилучено.

З 1 серпня до 20 вересня 2022 року (включно) діє заборона на будь-який вилов раків у рибогосподарських водних об’єктах Чернігівської області. За недотримання заборони порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 3 332 грн за кожен незаконно добутий екземпляр рака та штраф – до 680 грн.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"