Змолотили пшеницю на першій тисячі гектарів. Урожайність 50 центнерів з гектара

На півдні області почали молотити пшеницю. За станом на 7 липня, зібрали на площі 800 гектарів. Урожайність, у середньому, 50 центнерів з гектара.

— Молотять поки що не всі господарства, — говорить головний спеціаліст відділу землеробства департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олександр Щербатий. — Масово почнуть збирати в кінці тижня.

Під озимою пшеницею цьогоріч 162800 гектарів. Це більше ніж у минулому році на 12% (було 146000 гектарів).

Активніше молотять озимий ріпак.

— Зібрали ріпак на площі 4800 гектарів, — продовжує Олександр Щербатий.

— Середня урожайність — 20 центнерів з гектара. Найбільше озимого ріпака скосили в Ічнянському районі — 1900 гектарів.

Молотять ріпак у восьми районах на півдні області. Засіяли восени цією культурою 27100 гектарів, майже всюди по області. Озимий ячмінь зібрали з 500 гектарів. Посіяно трохи більше 1000 гектарів (з осені було 1600, частину площ переорали). Урожайність 37 центнерів з гектара. Найбільше озимого ячменю зібрали в Бахмацькому районі — 150 гектарів. Сіяли його три райони — Бахмач, Бобровиця, Прилуки.

— Це, так би мовити, не наша культура, — пояснює Олександр Щербатий. — Її сіють зазвичай у степових зонах, у Херсоні, Одесі. У нас через несприятливу погоду інколи він увесь пропадає. Не любить надміру дощів, добре родить навіть у засуху. Ярий ячмінь при засухах урожаю не дає, 20 центнерів з гектара і все. А озимий ячмінь — до 40 центнерів з гектара. Для озимого ячменю цьогорічна погода — травень був тільки дощовий, у лютому, березні, квітні опадів майже не було — нормальна.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"