Зміна фасаду - за погодженням


 

У Чернігові зміни фасадів багатоповерхівок та встановлення на них зовнішнього інженерного обладнання треба буде погоджувати

 

Нині в місті існує проблема спотворення фасадів багатоквартирних будинків клаптиковим утепленням з кольоровими рішеннями, що відрізняються від кольору фасаду всього будинку, хаотичного встановлення технічних елементів, систем кондиціонування повітря тощо. Окрім того, практично будь-які перелічені роботи пов’язані з втручанням у несучі конструкції будинку, що призводить до поступової руйнації останніх. Щоб це питання вирішити, виконавчий комітет Чернігівської міської ради затвердив Правила зміни фасадів багатоквартирних будинків та встановлення на таких фасадах зовнішнього інженерного обладнання у м.Чернігові. Відповідне рішення прийняте на його засіданні сьогодні, 5 листопада.

Проєкт та аналіз регуляторного впливу цього акту були оприлюднені з метою обговорення, отримання пропозицій та зауважень на вебпорталі Чернігівської міської ради у розділі «Публічна інформація» (підрозділ «Регуляторна політика», рубрика «Оприлюднення проектів регуляторних актів») 21 вересня. У термін, передбачений для його обговорення, до управління архітектури та містобудування Чернігівської міської ради зауважень і пропозицій не надходило, - повідомив начальник управління архітектури та містобудування міської ради Сергій Калюжний.

Затверджені Правила регламентують вимоги щодо зовнішнього утеплення фасадів багатоповерхівок існуючого житлового фонду на території міста та/або встановлення на таких фасадах зовнішнього інженерного обладнання, віконних та балконних рам, що здійснюється власниками, співвласниками, балансоутримувачами, ОСББ, управителями багатоквартирних будинків.

Відтепер той, хто бажає змінити фасад багатоквартирного будинку, повинен отримати погодження на виконання зазначених робіт, замовити розроблення паспорта опорядження фасаду, надати управлінню архітектури та містобудування міськради ряд необхідних документів.

Протягом десяти робочих днів з дня надходження заяви та всіх інших необхідних документів погоджується зміна фасаду або надається аргументована відмова. Після виконання зміни фасаду заявник письмово повідомляє Управління про закінчення робіт та надає фотофіксацію зміни фасаду багатоквартирного будинку.

Ті особи, які провели зміну фасаду багатоквартирного будинку з порушенням цих Правил, несуть відповідальність згідно з чинним законодавством.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"