Змагалися найкращі

14 професійних команд, три з яких беруть участь уперше, – поблизу Семенівки змагалися звалювальники лісу. Це вже двадцять другі змагання звалювальників серед команд підприємств Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства. Цього року приймаючою стороною було державне підприємство «Семенівське лісове господарство».

На території ДП «Семенівське лісове господарство», на одній із ділянок головного користування незвично гамірно. Тут проходять змагання зварювальників лісу. Серед учасників представлені команди всіх 12-ти держпідприємств, що входять до структури обласного управління лісового та мисливського господарств. Команда ДП «Остерський військовий лісгосп» у змаганнях звалювальників бере участь вперше. Ще дві команди – професіоналів та юніорів – із Сновського вищого професійного училища лісового господарства. Вони також новачки!

Головний суддя змагань Олександр Жук надав слово для привітання начальнику Чернігівського ОУЛМГ Олександру Зінченку, побажавши звалювальникам перемог та наснаги. Змагання звалювальників лісу – свято не лише для лісівників, а й подія для керівників району, адже ДП «Семенівське лісове господарство» це – бюджетоутворююче підприємство і найбільший роботодавець в районі. Тому виконуючий обв’язки голови РДА Станіслав Черниш, голова Семенівської райради Василь Малкович та заступник міського голови Семенівки Олександр Кравцов не приховували важливості лісівничої справи для регіону.

Змагання проходили в наступних категоріях: звалювання, монтаж ланцюга, комбінований різ, точний різ та обрізування гілок.

Вже під вечір рахункова комісія визначила переможців. Так, перше місце з сумою 1392 бали посіла команда ДП «Холминське лісове господарство». Звалювальник лісу Сергій Щуліпенко отримав з рук начальника Чернігівського ОУЛМГ почесну грамоту та грошову премію – 3500 гривень. Друге місце – за ДП «Новгород-Сіверське лісове господарство». Звалювальник Василь Васильцов набрав 1248 балів і отримав почесну грамоту та грошову премію – 2500 гривень. «Бронзу» виборола команда з ДП «Корюківське лісове господарство». Звалювальник лісу Олександр Маляренко у підсумку набрав 1168 балів. Бронзовий призер отримав почесну грамоту та грошову премію – 1500 гривень.

Призи від лісівників отримали і учасники Сновського вищого професійного училища лісового господарства.

Не залишили переможців поза увагою і незмінні спонсори змагань – компанія «ТТТ». Її директор Павло Товстиженко вручив цінні призи. За перше місце – тример STIHL, за друге місце – сокира Husqvarna з фірмовим логотипом, за третє місце – фірмовий годинник STIHL. Учасники із Сновського училища отримали пам’ятні сувеніри.

Переможець змагань Сергій Щуліпенко вже готується представляти Чернігівщину на Всеукраїнському конкурсі звалювальників лісу, а ДП «Борзнянське лісове господарство» готується приймати наступного року учасників 23 обласних змагань звалювальників лісу.

За інформацією Чернігівського ОУЛМГ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"