Жителів області запрошують прибрати прибережну смугу Десни

23 березня о 10:00 Чернігівський рибоохоронний патруль в рамках всеукраїнської акції, ініційованої Держрибагентством, вийде на прибирання прибережної смуги р. Десна.

Дана акція присвячена Всесвітньому дню водних ресурсів та проходить з метою привернення уваги до проблем якості питної води, необхідності охорони водних ресурсів та їх раціонального використання.

Крім того, державними інспекторами, за якими закріплені рибоохоронні дільниці в Ріпкинському, Козелецькому, Бахмацькому, Прилуцькому, Сосницькому та Сновському районах, за участю громадських інспекторів та небайдужих громадян буде проведене прибирання берегів річок Дніпро, Остер, Сейм, Удай, Убідь та Снов та ін.

Запрошуємо всіх бажаючих, кому небайдужий стан нашого довкілля приєднатися до акції! Закликаємо громадськість, рибалок-любителів, підводних мисливців, водолазів, користувачів водних біоресурсів та представників територіальних громад вийти і прибрати береги водойм вашого району.

Нагадаємо, що відповідно до п. 3. 13 Правил любительського і спортивного рибальства громадяни, які займаються любительським рибальством, зобов’язані підтримувати належний санітарний стан водойм, не залишати на берегах водойм і на кризі сміття та інші відходи, не допускати засмічення та забруднення водойм іншим чином.

За порушення даного пункту Правил передбачена відповідальність за ч. 3 ст. 85 КУпАП у вигляді штрафу – від 34 до 170 грн.

Повідомити про найбільш засмічені ділянки біля водойм ви можете за номерами «гарячої лінії» Чернігівського рибоохоронного патруля: (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57.


Джерело: www.cndro.gov.ua

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"