Жителі Ніжина вимагають від влади демонтажу або приведення до ладу аварійних споруд
 

У Ніжині місцеві жителі заявили про намір  виходити на акції протесту - якщо місцева влада не демонтує або не приведе в належний стан недобудовані та покинуті аварійні будівлі.

6 липня на околиці Ніжина загинули троє дітей.На них обвалилась залізобетонна плита недобудови. 

Після трагічного випадку півсотні людей написали звернення до міської ради. Знімальна група UA:Чернігів повернулася до Ніжина за місяць після трагедії. 

Писали звернення, збирали підписи, ходили на сесію. Після загибелі трьох дітей у недобудові біля Ніжина більше півсотні містян об’єдналися. Хочуть добитися впорядкування усіх аварійних об’єктів райцентру.

Тоді ж міська рада створила комісію, яка за два тижні мала обстежити аварійні будівлі і дати рекомендації, що з ними робити.

Анатолій Кушніренко, начальник управління ЖКГ та будівництва Ніжинської міськради: «У нас таких будівель на території міста Ніжина знаходиться 11 штук. На даний момент робочою групою обстежені всі ці будівлі, проведені заходи щодо недоступу до цих будівель. – А які заходи? – Обгороджено ці території, де знаходяться будівлі, також оббиті колючою проволокою. Тобто заходи, щоб діти й сторонні не мали доступу до цих будівель.»

Після розмови з начальником управління йдемо до найближчого об’єкту зі списку разом з ініціаторкою звернення. Це недобудована лазня на вулиці Козачій. Ворота відкриті, колючого дроту ми не побачили.

На стінах будівлі з’явилися написи про небезпеку. 
 
Лариса Жукова, місцева жителька: «Через два тижні у нас починається навчальний рік, напроти у нас 4 школа. Ми з вами вільно прийшли до цієї лазні, як бачимо – як було все, так і є, з’явилися тільки фарбою написи «вхід заборонено». Все».

Лариса каже, діти тут гуляють досі. Днями особисто виводила з лазні компанію підлітків.

«У нас немає дозвільних розважальних центрів, куди б могли діти піти в канікулярний час, у вільний після уроків час і порозважатися. Тобто дітям треба кудись іти, дітям треба рухатися. Оце ті будівлі, які їх притягують ніби магнітом».

Йдемо далі. Це колишній дитячий садок на вулиці Овдіївська. Вікна й двері забиті, потрапити всередину будівлі неможливо. 

Як привести в належний стан усі покинуті будівлі - нині у міській раді розглядають кілька варіантів.

Анатолій Кушніренко, начальник управління ЖКГ та будівництва Ніжинської міськради: «Ну, деякі ми будемо розбирати, деякі, але не всі. Розглядаються варіанти ще продажу їх. Але це буде вирішувати сесія міської ради щодо продажу таких об’єктів».

Лариса Жукова каже: «Більшість аварійних будівель знаходяться біля шкіл. Якщо протягом тижня їх не впорядкують, ініціатори звернення до міськради обіцяють вийти на акцію протесту.

Ми будемо за тиждень до початку навчального закладу проводити тут акції протесту. Будемо збиратися з активними громадянами, і будемо проводити тут акції протесту. Бо не можна залишати його».

Джерело: www.mynizhyn.com

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"