Жіноче щастя залежить від чоловічого нещастя

Жінки відчувають себе щасливими, якщо в спорах за ними залишається останнє слово, але чоловікам дуже не подобається у всьому погоджуватися з подружжям. До такого висновку прийшли вчені з Університету Окленда в Новій Зеландії.

Дослідники вирішили поставити експеримент і попросити групу чоловіків-добровольців протягом певного періоду погоджуватися з думкою своїх дружин з будь-якого питання. Всього за 12 днів рівень щастя чоловіків впав з 7 балів до 3 за 10-бальною шкалою. В деяких випадках це падіння було настільки різким, а самі чоловіки почували себе такими нещасними, вченим довелося припинити експеримент, щоб він не привів до розвитку депресії або суїцидальних думок у сильної статі.

При цьому рівень щастя дружин, чиї чоловіки в усьому з ними погоджувалися, піднявся з 8 до 8,5 балів, що не можна назвати дуже помітним зростанням. Втім, цей показник жіночого щастя спочатку був досить високим. Тепер вчені хочуть перевірити, як себе будуть почувати чоловіки, яким дозволять тривалий час бути у всьому правими.

"Судячи з усього, відчуття власної правоти є причиною щастя, а необхідність у всьому погоджуватися з думкою іншої людини - причиною нещастя, - говорять автори дослідження. Наші спостереження довелося припинити достроково через скарги чоловіків. Вони виявили, що їхні дружини стали надзвичайно критично ставиться до всього, що робили чоловіки. Багато людей живуть на світі парами, і наше дослідження показало, що один партнер ні в якому разі не повинен постійно погоджуватися з іншим. Інакше він буде відчувати себе нещасним".

Яндекс.Директ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"