Жеведська школа призупинила роботу

В селі Жеведь, яке входить до Гончарівської ОТГ, призупинили роботу місцевої початкової школи 1-4 класів.

Вперше школу в цьому селі реорганізували в 2004 році. Тоді через брак учнів з дев’ятирічки зробили початкову школу. Старших дітей почали возити на навчання до Слабинської ЗОШ І-ІІІ ст. Усі ці роки в Жеведі працювала початкова школа – з 1 по 4 клас. Та з кожним роком дітей ставало все менше й менше, і утримувати школу, де навчається лише чотири учні – а саме стільки мало б сісти за парти Жеведської ЗОШ І ст. цього року, економічно невигідно й недоцільно. Навіть незважаючи на те, що навчальний заклад не так давно був капітально відремонтований і повністю забезпечений матеріальною базою. Немає школярів – немає навчального процесу.

Саме тому на сесії територіальної громади депутати вирішили призупинити її роботу. У селищній раді говорять, що про ліквідацію навчального закладу не йдеться. Учні, за словами керівника громади, не постраждають – їх обіцяють розвозити автобусом до тих шкіл громади, до яких вони схочуть.

«Школу в Жеведі дійсно тимчасово закрили, – розповідає голова Гончарівської ОТГ Віталій Рудник. – В цьому році її мали б відвідувати всього четверо діток, а на наступні роки перспективи збільшення кількості учнів також поки нема. Хочу наголосити, що ми не закрили заклад, а саме призупинили його роботу. І якщо з часом дітей молодшого шкільного віку стане більше, то ми зможемо знову відкрити цю школу. Поки ж дітей возитимуть нашим шкільним автобусом до тієї школи, до якої захочуть батьки. Підвіз у нас організований, адже старші діти, починаючи з 5 класу, давно їздять на навчання до інших сіл, вже рік ми возимо дошкільнят до Смолинського садочка, тому й тут проблем ніяких не буде».

За словами Віталія Рудника, приміщення Жеведської школи також пусткою стояти не буде.

«В приміщені ми плануємо розмістити конференц-зал, – говорить Віталій Миколайович. – Взимку воно обов’язково буде опалюватися».

 Марія ПУЧИНЕЦЬ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"