Землю доведеться повернути


 

На Чернігівщині за позовом прокуратури державі повернуть майже 57 га землі сільськогосподарського призначення вартістю 17 млн. грн.

 

Ніжинським міськрайонним судом задоволено позов місцевої прокуратури про визнання недійсним наказу Держгеокадастру в області та договору оренди земельної ділянки площею майже 57 гектарів. Прокурорами встановлено, що у 2016 році Головним управлінням Держгеокадастру в області видано наказ про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею майже 57 гектарів в оренду фізичній особі для ведення фермерського господарства. На підставі цього наказу укладено договір оренди земельної ділянки.
Утім, не маючи наміру використовувати земельну ділянку для ведення фермерського господарства, громадянин передав землю в суборенду іншому суб’єкту господарювання в день укладання з ним договору оренди. При цьому прокурором у суді доведено, що вищезазначена земельна ділянка передана в користування особі з порушенням земельного законодавства без проведення земельних торгів. Окрім того, відповідач неодноразово реалізовував своє право на отримання земельних ділянок для ведення фермерського господарства на безоплатній основі.
Тож, завдяки вжитим місцевою прокуратурою заходам представницького характеру, земельна ділянка сільськогосподарського призначення площею майже 57 га орієнтовною вартістю 17 млн. грн. підлягає поверненню у державну власність.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"