Земля повинна годувати всіх українців … і без її продажу чужинцям

         Ознайомившись з економікою та соціальною відповідальністю орендаря землі перед орендодавцями в ТОВ «Земля і воля», лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що відтепер всіх ініціаторів продажу землі сільськогосподарського призначення відправлятиме в Бобровицю до Героя України Леоніда Яковишина, щоб пересвідчились, як і без їхньої злочинної ідеї можна успішно господарювати на рідній землі, причому господарювати на рівні світових економік. Недолугою нісенітницею назвав він і заяви продажних українських «експертів» та зажерливих чиновників, що, мовляв, без запровадження ринку землі, в села не прийдуть інвестори. Бо й це легко спростовує, знову ж, Леонід Яковишин, в господарстві якого щорічно вкладається в капітальне будівництво до 150 мільйонів гривень власних коштів, десятки мільйонів – на розвиток інфраструктури Бобровицького району. З року в рік піднімається зарплата працівникам, у цьому році подвоюється оплата за земельні паї, відповідно збільшуються відрахування до бюджету і Пенсійного фонду.

         Головний радикал розгледів у товаристві «Земля і воля» й реальну боротьбу з корупціє. «Корінь цього зла – в бідності народу, - заявив він. – Не подолавши бідність, ніколи не здолаємо корупцію. У господарстві Яковишина предметно  борються  з бідністю - в родинах майже півтори тисячі працівників і багатьох тисяч пайовиків землі».   

         Для порівняння Олег  Ляшко  наголосив, чим гордиться влада президента-прем’єра: надією на новий кредит від МВФ і кількістю бідних людей, яким потрібна субсидія. Натомість, господарник зауважив і парламентарію за малоефективну роботу Верховної Ради, розповів, які «зубаті» були депутати першого скликання, в якому Леонід Григорович входив у комітет, котрий по-справжньому боровся з корупцією.  Від тієї боротьби навіть прем’єр Фокін пішов у відставку, не втримався на посаді й безвідповідальний Генеральний прокурор Шишкін.   А зараз – одні шоу на телекамеру.

         Запитав Леонід Яковишин нардепа: хто запросив в Україну на високі державні посади грузинських, прибалтійських, польських, американських  «дибіл-реформаторів»? Той відповів: президент Порошенко. Після такої відповіді прозвучало нове запитання: а куди дивилися «козли-депутати»? І скільки тих «козлів» у восьмому скликанні?

         Відповідь була жартівлива, а заодно й з високою самооцінкою, тож залишимо, як то кажуть, між рядками. А стосовно кількісного складу народних обранців, пропозицію Олега Ляшка оприлюднимо – не більше 250 депутатів. І обов’язково з нормою в законі про дострокове відкликання недолугих і безвідповідальних депутатів.  Подібний механізм необхідний і стосовно президента та суддів. Тобто – всіх недоторканих. Пропозиції не нові, але присутні на зустрічі з відомим політиком зустріли одностайним схваленням.

         Говорив Олег Ляшко з успішними аграріями про масовий виїзд   української молоді за кордон розбудовувати чужу економіку і науку, про винищувальне медичну реформу, про туподумство і  галопування в децентралізації, про анархію в стилі Гуляйполя з більшовицькою руйнацією «до основи…».

         Та знову й знову поверталися до господарювання товариства «Земля і воля», куди радикал з радикалів обіцяв направити  за наукою й досвідом  прем’єра Гройсмана з усією його кабмінівською свитою. Нібито, й президента пожене в Бобровицю, щоб дисципліни повчився, і на сільськогосподарську економіку європейського рівня подивився, не витрачаючи валюту з державної скарбниці на польоти в Європу. У   Яковишина є все: кращі технології, американське насінництво, матеріально-технічна база в усьому комплексі, сучасне житло для працівників, гривні й валюта на банківських рахунках, а головне – своя школа ефективного (кращого в Україні)  виробництва та розумного і відповідального ставлення до матінки-землі.  Тож і родить вона з року в рік високими врожаями, навіть всупереч негараздам в природі.

         Прозвучало на тій зустрічі й таке порівняння: сусідній Козелецький район, що за територією вдвічі більший Бобровицькьго, збирає зерна вдвічі менше, ніж … ТОВ «Земля і воля», яка орендує лише третину земель Бобровиччини. А вже стосовно одержаних прибутків – і порівнювати немає з чим. Хоча Бобровиця з ТОВ «Земля і воля» - не в Євросоюзі чи США, а в невпинно жебракуючій і  скиглячій Україні. З видних сучасних політиків та горе-державників першим зробив це відкриття лідер Радикальної партії Олег Ляшко.

 

                                                             Григорій Войток

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"